Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Vliegstress-verhalen

Op vakantie met het vliegtuig is heerlijk, maar kan met kinderen ook voor veel stress zorgen. Gelukkig kunnen heel veel ouders hier over meepraten. Omdat niets fijner is dan weten dat je niet alleen bent: 4 horror-vlieg-anekdotes.

Annemijn: “Ik vloog ooit alleen met Rodin, toen twee jaar, naar Italië. Om zijn oren wat te ontlasten tijdens het stijgen had ik iets te drinken meegenomen. Dat zat in zo’n tuitbeker met een rietje dat omhooggaat. Maar toen ik die beker van mijn peuter aanpakte, ging het rietje door het drukverschil vanzelf omhoog en spoot er best wat water recht in de gezichten van de mensen die achter ons zaten. Ze waren drijfnat, het was echt heel erg. Ik putte me uit in excuses en Rodin was gelukkig heel schattig en lief, dus die mensen konden er wel om lachen.”

Claartje: “Mijn mantra ‘Alles komt goed, adem in adem uit’, is me vaak van pas gekomen. Tijdens de vlucht naar Mexico had zoontje Willem zes poepbroeken. Zés! Dat je ’m voelt persen terwijl hij met zijn riem om bij je op schoot zit en je geen kant op kunt. Dan kun je alleen maar hopen dat alles in zijn luier is gebleven.”

Nisrine: “Wie heeft in hemelsnaam bedacht dat de wc’s op Schiphol allemaal zélf doortrekken? Mijn kinderen vinden die toiletten doodeng en weigeren erop te gaan. Dat is niet handig als ze nodig moeten en je bent op het vliegveld. Nog los van het feit dat de wc ín het vliegtuig ook behoorlijk intimiderend is door het harde geluid en de beperkte ruimte. Soms verlang ik terug naar de tijd dat ze nog in de luiers zaten, want steeds opnieuw moet ik praten als brugman tegen een huilende ‘ik-moet-zo-nodig’-peuter om hem op die pot te krijgen.”

Myra: “Nooit vergeet ik die vlucht naar Gran Canaria met onze tweeling van een half jaar. We wilden in de winter zo graag even naar de zon, op niet al te ver vliegen. Nou, die vijf uur waren alsnog héél lang toen onze baby’s non-stop huilden. Naast de boze blikken –wat denken die mensen, dat het voor ons wél leuk was? – kregen we gelukkig ook veel steun en bemoedigende woorden van medepassagiers.”

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine en ontvang een flinke korting!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.