Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Kinderen buiten voor vitamine d

‘Zelfbewustwording is de sleutel, het is niet alleen een pilletje vitamine D’

sabrina

Sabrina van Rootselaar (Semarang, 5 oktober 1980) is moeder van 2 kinderen, (zoon Joao 2005, dochter Azula 2011) en is in 2009 getrouwd met haar man Jovanny (1976) die ook is geadopteerd en uit Colombia komt.

Ze doet in haar vrije tijd aan hardlopen / obstakel runs, bokszaktraining / kick-fun en houdt van lezen en tijd met haar gezin doorbrengen. Tevens is zij een mantelzorger voor haar moeder van 74 jaar die in een aanleunwoning woont.

Vitamine D, Lekker belangrijk zou je kunnen denken. En dat klopt helemaal, hartstikke belangrijk. Het is de meest onderschatte vitamine zo wordt ook wel gesteld. Nou niet in huize van Rootselaar kan ik je vertellen. De vitamines zijn niet alleen goed voor botten en tanden, maar ook heel belangrijk voor de spiersterkte en het immuunsysteem. Dat wist mijn moeder waarschijnlijk al lang,. Ik heb een mooi bruin kleurtje en dat was voor haar reden genoeg om dat spulletje in dubbele dosis te serveren.

Iedere ochtend worden er pillen vitamine D klaargelegd om in te nemen. Niet alleen als de R in de maand zit

Gek genoeg heb ik deze gewoonte gewoon stilletjes overgenomen. In de jaren dat ik voor mijzelf moest zorgen, maar ook in de jaren dat manlief en ik met zijn tweeën waren en nu al meer dan dertien jaar met onze koters. Iedere ochtend worden er braaf door zoon of dochter ,naast de geroosterde boterham met pindakaas of choco pasta, pillen vitamine C en D klaargelegd om in te nemen. En niet alleen als de R in de maand zit, nee het hele jaar door. Grappig dat dit nu juist het advies van de Gezondheidsdienst is. Een advies dat ik al jaren braaf volg.

Of ik het zomaar doe zonder erbij na te denken, niet helemaal. Vaak genoeg krijg ik opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd, omdat ik blijkbaar gezegend ben met een razend snelle stofwisseling. En zo ook onze kinderen, die nimmer met overgewicht te maken hebben gehad. Naast het goede voorbeeld dat mijn man en ik graag geven van met regelmaat sporten en buiten bewegen, geloof ik ook dat uitgebalanceerde voeding helpt. Het draagt eraan bij dat zij zich lekker in hun velletje voelen, energie hebben en senang zijn met hun lichaam.

Als je honger hebt moet je eten. Eerlijk zijn natuurlijk, want trek in een mars is niet categorie ‘honger’

Zelfbewustwording is de sleutel. Het is niet alleen het pilletje met vitamine D, de voeding, de beweging en niet onbelangrijk de rust. Het gaat juist om de combinatie van al die factoren bij elkaar. Dat zorgt ervoor dat die vitamine D pil ook zijn werk kan doen en vice versa. Door dat tabletje te slikken ben je het zonnetje in huis en als je happy bent kun je weer bergen werk verzetten

Mocht je nog steeds denken “Wat een gezemel over die voeding toch altijd”, zie het dan anders. Toen je net op aarde kwam, schreeuwend om moedermelk, vond je dat toch ook het allerbelangrijkst? Dát oer gevoel is dus mijn motto; “als je honger hebt, moet je eten”. Eerlijk zijn natuurlijk, want trek in een mars is niet categorie ‘honger’.

Ik heb samen met onze zoon jaren meegewerkt aan “Generation R”, een project geïnitieerd door het Erasmus MC in Rotterdam. Daarbij werd onderzoek gedaan naar de gezondheid van moeders en vaders en de groei, ontwikkeling en gezondheid van hun (ongeboren) kind. De onderzoekers keken middels metingen naar de factoren die van invloed zijn op de gezondheid en ontwikkeling van moeders en hun kinderen. Naast een echo, scan, wat bloedprikken en intelligentie testen moesten er vooral veel vragenlijsten ingevuld worden.

Bikkels worden niet geboren, die worden gemaakt. Door afzien, begeleiding en jawel, vitamine D

Drie keer raden waarnaar werd gevraagd. Juist, onder andere weer dat eetpatroon natuurlijk. Hoe vaak eet u per dag? Wat eet u in de ochtend? Hoeveel doet u aan intensieve beweging? Wat voor beroep heeft u? Nu hebben wij de luxe dat we de voedingssupplementen en de sport-abonnementen kunnen veroorloven, maar wat nu als dit net even teveel wordt iedere maand?

Ga dan vooral lekker naar buiten, naar het licht, gratis vitamine D. Doe wat wij doen; ga wandelen in het bos, of samen hardlopen met je zoon. Of met dochterlief op haar rollerskates een tocht maken van wel 6 Km lang. Trotst dat ze was toen we thuis waren! En mama ook. Zie je, bikkels worden niet geboren, die worden gemaakt. Door afzien, begeleiding en jawel vitamine D.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.