Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Van irritatie

Van irritatie naar inspiratie

Caroline (46) werkt als presentatrice en mindset en manifestatie coach en woont samen met haar vriend in Amsterdam. Samen hebben ze twee kinderen; zoontje Eli (7) en dochter Ava (4).

Van irritatie naar inspiratie

De twee zijn geliefd en sociaal, aanwezig bij elke schoolactiviteit en brengen negen van de tien keer samen hun kind naar school; ik heb het over de ouders van een klasgenootje van mijn zoontje. Ik ben er niet trots op maar ik moet het wel toegeven; ze zaten in mijn irritatiezone. De “perfecte” ouders, altijd fit en vrolijk en hoezo hebben zij zo vaak de tijd om hun kind gezamenlijk weg te brengen?

Soms zijn de dingen die we afwijzen bij anderen juíst de dingen waar we naar verlangen. We hebben deze verlangens diep weggestopt of vinden het lastig om ze te erkennen.

Wanneer je met rollende ogen kijkt naar die groep moeders die uitgebreid staan te kletsen na het wegbrengen van hun kinderen, zou het zomaar kunnen dat je eigenlijk deel wilt uitmaken van een sociale groep. Of misschien benijd je hen omdat zij de luxe hebben om rustig de dag door te nemen, terwijl jij je naar je werk moet haasten.

Wees eens eerlijk, die ene moeder die er altijd flawless uitziet met haar stijlvolle outfit, geföhnde haren en perfecte make-up, is zij daadwerkelijk teveel gericht op uiterlijk? Of irriteert ze jou omdat jij meestal in de ochtend met een haastige knot en snel weggepoetste tandpastavlek op je trui de deur uit stapt?

En wat dacht je van die volwassen vrouw die zich bezighoudt met TikTok-dansjes? Is zij een aandachtstrekker, of wil jij je liever ook niets aantrekken van wat een ander over je denkt en schaamteloos uit je comfortzone stappen?

Het is interessant hoeveel we over onszelf kunnen leren door te kijken naar personen die onze allergie opwekken. Hoewel we vaak geneigd zijn hen af te wijzen of te bekritiseren, is het eigenlijk een manier om onze innerlijke conflicten te vermijden. Misschien kunnen we die gewoonte eens doorbreken en – hoe moeilijk ook – eerlijk zijn naar onszelf.

Want wat was het nu precies dat mij triggerde aan de altijd-samen-ouders en wat kon ik hiervan leren? Ik kwam erachter toen hun zoontje bij ons kwam spelen. Toen hij werd opgehaald gebeurde dat – zucht – uiteraard niet door één maar door beide ouders. Ik besloot mijn irritatie te benoemen. Met een oprechte glimlach zei ik: “Wat leuk dat jullie zoveel samen doen, het ziet er heel gezellig uit.”

Sindsdien brengen mijn partner en ik, wanneer de agenda het toelaat, onze kinderen gezamenlijk naar school en drinken we in de vroege ochtend geregeld samen een kop koffie terwijl we de dag doornemen. Daar lag namelijk mijn behoefte; meer verbinding met mijn man. Dit verlangen kwam naar boven mede dankzij de altijd-samen-ouders.

Door bij jezelf stil te staan en te benoemen wat het is dat je triggert, kom je vaak een hoop te weten over jezelf. Wijs iemand dus niet meteen af; soms blijkt de persoon die je irriteert ineens een spiegel van je diepste verlangens. Zo kun je leren, groeien en verbinden. En dat inzien is een inspirerende ontdekking.

Offline
Fotocredits: Els fotografie

Meer weten over Caroline?

Kijk op haar website www.carolinepluym.nl of volg haar op Instagram @carolinepluym.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.