Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Vaderleed

Vaderleed: ‘Dit is de laatste keer dat jij je dochter ziet’

“Dit is de laatste keer dat je haar ziet.” Met die woorden kondigde de ex van Niels (36) vijf jaar geleden aan dat hij zijn dochter niet meer te zien zou krijgen.

Mijn dochter bleef na onze scheiding bij mijn ex wonen. Toch kwam ze nog regelmatig bij mij op bezoek. Maar toen mijn ex hoorde dat ik een kind verwachtte met mijn nieuwe vrouw, knapte er iets. Ze wilde dat de omgang tussen mij en mijn dochter per direct zou stoppen. Ze kwam haar dezelfde dag nog halen. Contact kon ik verder wel vergeten, zei ze.”

Hij zag zijn dochter maandenlang niet

Niels startte een bodemprocedure om ouderlijk gezag en recht op omgang te krijgen. In afwachting van een officiële uitspraak, kreeg hij een voorlopige omgangsregeling. “Eén keer in de twee weken mocht ik mijn dochter vier uurtjes zien, op een of andere locatie.

Door het gedrag van mijn ex sleepte het proces om een omgangsregeling te krijgen zich voort. Intussen zag ik mijn dochter maandenlang niet.

Ondertussen probeerde mijn ex de procedure om een nieuwe omgangsregeling zo veel mogelijk te rekken. Ze hield zich niet aan afspraken. Kwam voortdurend niet opdagen. Als we een afspraak hadden dat ik even met mijn dochter mocht bellen, nam ze niet op. Als ik een update zou krijgen over hoe het met mijn dochter ging, hoorde ik niets.

Door het gedrag van mijn ex sleepte het proces om een omgangsregeling te krijgen zich voort. Intussen zag ik mijn dochter maandenlang niet.”

Niels is niet de enige vader die zijn kind moet missen. Na de scheiding heeft zo’n 20 procent van de kinderen geen contact meer met de uitwonende ouder, meestal de vader.

Dit artikel komt uit een eerdere Fabulous Mama. 

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.