Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Vrouw houdt bankbiljetten voor haar gezicht

Taboemoeder: ‘Ik blijf alleen bij mijn man vanwege zijn geld’

Petra (37): Ik ontmoette Jan negen jaar geleden via mijn werk bij een marketingbureau. Hij had een hoge functie bij een bedrijf dat via ons een reclamecampagne wilde opzetten. De eerste paar maanden was onze relatie strikt zakelijk, maar ik voelde me steeds meer tot hem aangetrokken. Toen de campagne bijna af was, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of hij iets met me wilde drinken.

Jan is bijna vijftien jaar ouder dan ik en lag op dat moment in scheiding. Het duurde dus best even voor hij zich helemaal aan zijn gevoelens voor mij durfde over te geven. Twee jaar lang zagen we elkaar af en toe voor een drankje, maar meer dan een afscheidskus zat er niet in.

Totdat hij op een zaterdagochtend ineens met een bos bloemen voor mijn deur stond. We hadden elkaar op dat moment al een paar weken niet gesproken, dus ik was erg verrast. Hij vertelde me dat hij erg gekwetst was door zijn ex-vrouw en daarom zolang de boot had afgehouden. Uiteraard vergaf ik hem dat al snel. Vanaf die dag waren we officieel samen.

We proberen onze dochter niet teveel te verwennen, maar beseffen ook wel dat de meeste vierjarigen geen inloopkast hebben.

Het was fantastisch om een relatie te hebben met zo’n succesvolle zakenman. Hij nam me regelmatig mee voor dure etentjes, weekendjes naar Parijs en luxe vakanties naar de Emiraten. Vijf jaar geleden trouwden we, met een extravagant feest op Lanzarote. Ik was toen net twee maanden zwanger van onze dochter, Eloïse.

Van buiten zijn we het ideale gezin. Eloïse komt niks tekort: we proberen haar niet overmatig te verwennen, maar beseffen ook wel dat de meeste vierjarigen geen inloopkast hebben. En ook ik word nog altijd in de watten gelegd door mijn echtgenoot. Na de geboorte van onze dochter ben ik gestopt met werken, maar om geld hoef ik nooit te vragen.

Mijn echtgenoot verandert steeds meer in een oude man.

Maar ondanks alle verwennerij merk ik dat ik Jan steeds minder aantrekkelijk vind. Het leeftijdsverschil begint nu echt op te vallen. Ik voel me nog hartstikke jong en doe mijn best om in shape te blijven. Hij verandert echter steeds meer in een oude man. Zijn haar is bijna helemaal verdwenen en hij begint zo’n oudemannenbuikje te krijgen.

Ook in bed is het niet meer wat het geweest is. Steeds vaker heeft mijn man moeite om te presteren. Hij wijt het aan stress, maar ik denk dat zijn leeftijd ook een rol speelt. Dat is af en toe best frustrerend, en het maakt dat ik steeds vaker om me heen kijk. Ik hou heus van Jan, en ik zou hem nooit bedriegen, maar ik kan niet ontkennen dat ik soms aan iemand anders denk tijdens de sporadische keren dat we vrijen.

We zijn getrouwd onder huwelijkse voorwaarden. Als ik weg zou gaan, krijg ik geen cent.

Ik denk er regelmatig over na om bij hem weg te gaan. Maar dan kijk ik om me heen en zie ik alle luxe waar ik inmiddels zo aan gewend ben. We zijn getrouwd onder huwelijkse voorwaarden, omdat Jan al flinke alimentatie aan zijn ex moest betalen. Ik ging daar vrolijk mee akkoord, want ik ging er vanuit dat wij voor altijd samen zouden blijven. Als ik weg zou gaan, krijg ik geen cent.

En dus probeer ik er maar het beste van te maken zoals het gaat. Ik geniet van mijn dochter en mijn dagelijkse bezigheden, en ik ben Jan ontzettend dankbaar dat hij dat allemaal mogelijk heeft gemaakt. Echte liefde voel ik niet, maar ik heb goede hoop dat ons huwelijk op zijn toewijding en mijn dankbaarheid gelukkig genoeg kan zijn.

Heb jij een geheim dat je anoniem met de lezers van fabmama wil delen? Stuur je verhaal dan nu op naar webredactie@fabmama.nl!

Abonneer je nu op fabulous mama en profiteer van scherpe aanbiedingen.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.