Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Taboe moeder header

Taboe moeder; ‘Ik verbouw magic mushrooms’

Taboe moeder Loes (40): “Echt stiekem doe ik het niet, want ik vind het niks om me voor te schamen. Maar om nou aan mijn zoons van tien en dertien te vertellen dat ik het leuk vind om af en toe te trippen… Dat gaat me wat ver. Mijn man is ook aanzienlijk minder enthousiast dan ik, dus daar moet ik ook rekening mee houden.

Ik kweek de mushrooms met mijn beste vriendin. Vroeger gingen we samen uit en namen dan een pilletje. Omdat we nog steeds graag samen uit de band springen, doen we het nu zo. Helemaal puur natuur. Trippen op mushrooms is eigenlijk niet te vergelijken met drugs. Het is eerder een spirituele ervaring. Je voelt je één met alles om je heen. Mijn vriendin en ik doen het een paar keer per jaar en meestal in de natuur. We lopen dan uren door het bos en staan eindeloos naar planten en bomen te kijken omdat je ineens ziet en voelt en snapt hoe die boom leeft en ademt en verbonden is met alle planten eromheen. Sinds ik mushrooms neem, heb ik nóg meer respect en liefde voor de natuur gekregen. Als ik nu door het bos loop, hug ik soms een boom. Gewoon omdat bomen zo fantastisch mooi en indrukwekkend zijn.

Het leuke van mushrooms is, dat je ze zelf kunt kweken. Dat is volledig legaal. Je koopt de set gewoon online. Het is wel even een gedoetje, want je moet alles ontsmetten en de bak op een speciale manier in een zak zetten met knijpers erop. Op verzoek van mijn man doe ik dat discreet in de schuur…

Tekst Anne Bakker | fotografie Lynn van Woudenbergh

Taboe moeder

Wil je meer van dit artikel lezen? In de nieuwste Fabulous Mama 2-2021, lees je de rest. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.