Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Stemmen; ‘Ik stemde extreem rechts’

Stemmen; ‘Ik stemde extreem rechts’

Madelief: “Ik heb enorme spijt! Ik heb gestemd vanuit mijn emotie zonder écht goed te kijken waar die partij voor staat.

Ik ben niet erg politiek bewust en stemde altijd op Partij voor de Dieren omdat ik dierenrechten belangrijk vind. Maar het afgelopen jaar maakte ik me zo druk om de coronaregels. Ik wilde stemmen op een partij die van de regels af
wil.

Van een moeder uit de buurt hoorde ik over Moeder Hart, een beweging die de noodklok luidt voor onze kinderen. Ze vindt dat de coronamaatregelen de vrijheden van onze kinderen beperken. Straks leven we in een maatschappij waar de overheid bepaalt of ik wel of niet op vakantie mag gaan en waarheen.

Toen ik op de website keek, dacht ik: ja, dat vind ik ook! Ik vind ook dat de overheid te veel macht heeft en ik wil dat mijn kinderen opgroeien in vrijheid. Ik wil een kindvriendelijke samenleving zonder testen vaccinatiedwang en ik wil ook meer inspraak, ik wil zelf kunnen bepalen of ik mijn kind laat testen of vaccineren.

Het lijkt nu allemaal vrijwillig, maar als niet testen of vaccineren betekent dat je niet op vakantie kunt of niet naar een festival, hoe vrijwillig is het dan?

Via Instagram en moeders in de buurt kwam ik steeds meer in aanraking met vrouwen die er net zo over dachten. Sommigen zijn er zelfs van overtuigd dat het virus met opzet in de wereld is gebracht om de mensheid te controleren en geld te verdienen aan vaccins. Het gekke is dat hoe meer ik die theorieën hoorde, hoe aannemelijker ze klonken.

Ik ging erin geloven. Ik had het gevoel dat ik mijn kinderen beschermde door te stemmen op een partij die tegen de coronamaatregelen is. Totdat ik een goed gesprek had met een oude vriendin die niets moet hebben van al dat ‘complot-denken’, zoals zij het noemt.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.