Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Slaapjestijd

Slaapjestijd

‘Dagboek van een peuter. Het leven van een peuter door de ogen van een peuter’ Heeft oma een piemel? Waarom luisteren papa en mama zo slecht, en wat zit er eigenlijk in mama’s bolle buik?  Avonturen, mysteries en hilarische belevenissen uit het leven van een peuter, verteld door de ogen van de peuter zelf. Iedere maand delen wij een nieuwe column.

Slaapjestijd

Ik vraag me dat weleens af. Hebben andere peuters dat ook? Dat je het liefst de hele dag met mama speelt. Net tot na het eten. En dat je dan juist heel goed zelf kunt spelen. Ineens. Helemaal alleen. Alleen bouwen. Alleen tsjoeketsjoek. Alleen hengelen. Zelf koffiezetten voor je Bella. Dat dat ineens het leukste is. Mama nergens voor nodig.

Gek dat dat altijd nét voor slaapjestijd gebeurt.

Of dat je ineens iets ziet. Soms heb ik dat dus. Dat ik ineens iets zie. Iets wat er misschien eerder ook al was, maar wat ik nooit eerder zag. Nooit écht zag. En dat dat iets dan ineens vreselijk interessant wordt. Ik er alles van wil weten. Alles mee wil doen. Het wil bekijken. Erop wil kauwen. Het vol wil smeren met lijm. Erop tekenen. Of juist hard mee smijten. Een dop of zo. Of een potje. Of een pollepel, dat was het gisteravond.

Maar dat dus. Dat iets wat je eerder nooit echt zag, ineens het állerinteressantst wordt van de hele wereld. Dat je het niet uit je kop krijgt. Er eerst alles van moet weten en alles mee moet doen. Dat heb ik soms. En dat dat dan net voor het slapen is? Dat is toeval, papa. Puur toeval. Kan ik echt helemaal niks aan doen.

Tekst: Liza Rebecca van der Peijl | Beeld Pexels.com

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.