Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Schoolspulletjes

‘Schoenmaker, blijf bij je leest’

Basisscholen bepalen tegenwoordig wat je als ouder je kind mag meegeven aan drinken (alleen water) en geven daarbij ook nog even een opvoedrichting mee aan de ouders. De scholen willen te veel om op te vallen. Ester merkte dat ook op haar school.

“Van de één op de andere dag kreeg mijn dochter van 9 ineens mindfullness voor kinderen op school. In eerste instantie kun je denken; wat is daar nou tegen? Maar ik kreeg er de kriebels van.

‘Kinderen hebben het tegenwoordig net zo druk als volwassenen en hebben moeite met het vinden van de pauzeknop’ stond er op het digibord te lezen.

‘Kinderen hebben het tegenwoordig net zo druk als volwassenen en hebben moeite met het vinden van de pauzeknop’ stond er op het digibord te lezen. Ze zouden door het mindfullness leren om meer te staan in het hier en nu en om te gaan met ‘piekergedachten’, maar het is toch aan de ouders om te bepalen of ze hun kind met deze visie willen opvoeden of niet en of ze het überhaupt wel nodig hebben?

Later begreep ik van mijn dochter dat ze op papier moest schrijven waar ze verdrietig om was. Toen ze zei dat ze nergens verdrietig om was, mocht dat niet, ze moest toch wat opschrijven. Toen heeft ze maar gezegd ‘van oorlog in de wereld’.

Van een andere moeder hoorde ik dat haar dochter totaal overstuur was thuisgekomen omdat ze helemaal ongelukkig was geworden door het continue denken aan verdrietige dingen. Voor mij was dat het bewijs; schoenmaker, blijf bij je leest.”

Dit verhaal is onderdeel van een reportage. Benieuwd naar het hele verhaal? Je leest het in fabulous mama | nummer 5 | 2018

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.