Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Samengestelde familie

Van de week zaten we aan het avondeten. Mijn partner en bonuszoon waren in gesprek over de komende week en over wanneer Dymar naar zijn oma zou gaan.

Samengestelde familie

Ik zag Charlie-Fay nadenken: oma? Ineens fluisterde ze in mijn oor: “Mama, ik denk dat Dymar een andere oma heeft. Niet verder vertellen, hoor.” Het ontroerde mij zo, die onschuld en tegelijk de verwarring. Ze heeft de oma van Dymar meerdere keren gezien en we proberen haar regelmatig uit te leggen hoe de verhoudingen liggen. Het is logisch dat zij het allemaal nog niet bij elkaar kan puzzelen.

We hebben haar verteld dat haar beide eigen oma’s niet meer leven. Hoewel wij hier niet vaak over praten, gaan we het onderwerp zeker niet uit de weg. Ze is ook naar haar oma’s vernoemd en heeft van beiden een foto op haar kamer. Charlie-Fay stelt regelmatig vragen over hen en laat ons weten dat ze het zo jammer vindt dat haar oma’s zijn overleden.

Puzzelstukjes

En zo ineens gebeurt het, dat zelfs op een simpel gezinsmoment, het weer duidelijk wordt hoe we als samengesteld gezin aan elkaar gelijmd zijn. Het fijne van een gezin zijn is dat je ergens bij hoort. Dat je weet: dit zijn mijn mensen. Ik merk dat Charlie-Fay aan het zoeken is naar de puzzelstukjes.

Serena van Mil (37) is gezinscoach, columnist en oprichter van het platform Van Single tot Bonusmama. Ze is bonusmama van Dymar (13) en mama van Charlie-Fay (4). Zij en haar verloofde leven als samengesteld gezin in Amsterdam Oud-West.

 

 

 

Lees het hele verhaal in de editie van Fabulous Mama 1-2022. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.