Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
RESPECT!

RESPECT!

Al ruim tien jaar deel ik alles met Toon, en in ons samengestelde gezin is het allemaal zo gegroeid en wordt alles voor lief genomen. En zoals (denk ik) elke bonusmoeder ervaart is de ‘echte’ moeder van je bonuskind anders en heb je op haar wat aan te merken.

RESPECT!

Maar in de loop der jaren ben ik meer respect gaan krijgen voor Annemarie, de moeder van Charlotte. Alles wat ze doet is in het belang van haar kind, Lot is echt haar wereld. En het alleenstaand moederschap is niet makkelijk; in je eentje moet je eigenlijk twee ouders zijn, alles komt op jou neer en dan wil je het thuis natuurlijk ook nog zo gezellig mogelijk maken.

Bij ons gaat dat makkelijker; Charlotte draait gewoon mee met het gezin. In de weken dat ze er is, de andere weken zijn ‘niet onze verantwoordelijkheid’. Is Charlotte bij ons, dan maken zij en ik zo nu en dan een uitje. Zo gaan we graag samen naar de kapper voor een volledige make-over. Deze uitjes zijn voor ons beiden speciaal, omdat een-op-een tijd niet vanzelfsprekend is.

Bij haar moeder is dit anders, zij zijn immers altijd een-op-een en samen iets ondernemen is dan niet echt meer bijzonder. Sterker nog: het is eerder een hoop gedoe en hangt vaak samen met vroeg uit bed komen, nou net iets waar Charlotte echt niet van houdt. Hoe raar het misschien ook klinkt, vond ik dit eerst wel fijn: met mij was het leuk, met haar moeder maar zo-zo…

Flory Huisman
Hoofdredacteur

Flory (36) is getrouwd met Anton (48), moeder van Maud (7) en Jynthe (5) en bonusmoeder van Charlotte (16).

 

Je leest meer van het voorwoord van Flory in de nieuwste Fabulous Mama 4-2021. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.