Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Remy Bonjasky: “Mijn gezin staat voorop, die kinderen zijn mijn alles.”

In Renate Goet (34) vond kickbokslegende Remy Bonjasky (42) een nieuwe liefde, die werd bekroond met de komst van dochter Skye (1). En dan zijn er ook nog zijn zoons Cassius (14) en Dean (8), uit twee eerdere relaties. Deze derde keer weet hij het zeker: “Mijn gezin staat voorop, die kinderen zijn mijn alles.”

De aankomst in Nederland herinnert hij zich nog goed. Hij was 5 en droeg voor het eerst een shirt met lange mouwen. Of een trui, zoals ze dat in Suriname noemden. Het was januari en het sneeuwde. Hij weet nog hoe gek hij dat vond, want in Suriname kwam er alleen maar warme regen uit de lucht. “Ik zie dat jongetje nog voor me.” Hij lacht terwijl hij een slok van zijn thee neemt. Remy zit samen met Renate in het kantoor van zijn eigen sportschool in Almere. Hij draagt een zwart trainingspak met sportschoenen en heeft even daarvoor nog een rondleiding gegeven door het pand. Ze zijn net verhuisd naar een meer prominente plek in Almere, zodat je vanaf de rondweg zo door de hoge ramen naar binnen kunt kijken. Transparantie, dat is wat Remy wil uitstralen. Wat later zal hij vertellen over zijn jeugd, waarin hij als jongetje uit Suriname na de scheiding van zijn ouders in de Bijlmer terechtkomt. Kraaiennest, om precies te zijn, de toen nog slechtste buurt van Amsterdam.

Maar nu wijst hij naar de kickboksles die op dat moment bezig is. Kleine meisjes met roze broeken en dito handschoenen. “Mooi om te zien, hè? Kickboksen is zo veel meer dan sport alleen. Je leert ze stoten en trappen, maar ook alle facetten van wat ze nodig hebben in de rest van hun leven. Geef je op als je niet wordt aangenomen na een sollicitatie? Nee, dan raap je jezelf bij elkaar en ga je door. Discipline, op tijd komen, netjes groeten, dat soort dingen zijn heel belangrijk in de lessen. De volgende generatie moet verder bouwen aan het land. Daar lever ik graag een bijdrage aan.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Renate: ‘De eerste date leek meer op een sollicitatiegesprek. Hij vuurde de ene vraag na de andere af. ‘Rook je?’ ‘Heb je huisdieren?’ Ik dacht echt: wat is dit?’

Remy en Renate ontmoetten elkaar drie jaar geleden in de SkyLounge in Amsterdam. Renate woont op dat moment op Curaçao en is voor familiebezoek in Nederland. Ze werkt als manager bij cosmeticamerk M.A.C en beheert alle franchisezaken in de Caraïben. Daarvoor vliegt ze wekelijks heen en weer tussen Miami, de Kaaimaneilanden en Aruba. Remy: “Ik zag haar binnenkomen en dacht al meteen: wat een verschijning. Dan ga je een beetje wenken en spreek je haar aan. De volgende dag spraken we weer af en gingen we samen ontbijten.” Renate: “Ja, de eerste date leek meer op een sollicitatiegesprek. Hij vuurde de ene vraag na de andere af: ‘Rook je?’ ‘Heb je huisdieren?’ Ik dacht echt: wat is dit?” Remy: “Haha. Wat dat betreft ben ik heel strikt. Ik kan niet tegen rokers, dus als er dan een dame in mijn zone moet komen en ze rookt: dat gaat ’m niet worden. Daar ga ik mijn tijd niet aan verspillen. Ik ben ook niet dol op huisdieren. Het grappige was dat zij een hond had. Twee zelfs, op Curaçao. Daar had ik dus een minnetje staan. En af en toe nam ze een wijntje. Dus ik dacht: al weer een minnetje. Bij drie is het klaar. Nee hoor, de rest was helemaal top.” Renate: “We hadden wel meteen ontzettend veel lol samen. Ik heb echt heel erg gelachen. Het klikte.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Diezelfde avond vliegt Renate terug en vanaf dat moment skypen ze. Elke dag. Uren soms. Na vijf weken gaat Remy naar Curaçao om Renate op te zoeken en vanaf dat moment is het aan. Via M.A.C kan ze een baan krijgen in Europa en binnen een paar maanden remigreert ze. Renate: “Op dat moment moest ik de kinderen van Remy nog ontmoeten. Dat vond ik doodeng. Hij had ze wel al verteld dat hij een vriendin had en een foto laten zien, maar een ontmoeting was er nog niet geweest. Uiteindelijk gingen we naar een pannenkoekenrestaurant. Dean was toen 5 en Cassius was 10. Ik dacht echt: straks vinden ze mij niet leuk. Dan is het klaar. Het allerbelangrijkste voor Remy zijn z’n kinderen.” Remy: “Ja, ik wilde ze daar wel goed op voorbereiden. Die jongens zijn mijn alles en ze hebben al genoeg meegemaakt. Ik wilde ze echt de tijd geven. Uiteindelijk is Renate een kwartier gebleven en daarna heb ik met ze gesproken. Zo van: duim omhoog of duim omlaag. Gelukkig was het een duim omhoog.”

Door Marije Veerman | Fotografie Lutske Veenstra

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.