Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Real life: na zes jongens toch nog een meisje

Real life: na zes jongens toch nog een meisje

Sabrina Brouwer-van Hoof (34) is getrouwd met Johnny. Na haar zes zonen – Fredo (14), Yesser (13), Dorus (11), Jay-Jay (8), Graziano (7) en Gino (4) – beviel ze tot haar grote verrassing van een meisje: Melina (2).

Real life: na zes jongens toch nog een meisje

Gek werd Sabrina ervan, van al die opmerkingen dat ze na die stoet jongens zeker doorging voor een meisje. “Grote onzin, ik was dolblij met mijn zes prachtige zonen. Ik ben een echte jongensmoeder, ik vind jongens gewoon keileuk,” vertelt ze. “Dat we na al die zonen totaal onverwacht nog een dochter kregen, was natuurlijk geweldig. Maar dat had voor mij niet gehoeven, het was geen grote droom of langgekoesterde wens van mij. Met een zevende jongen was ik net zo blij geweest. Ik moest zelfs heel erg wennen aan het nieuws dat het een meisje zou zijn. Eén ding is zeker: meisjes zijn écht heel anders. Ik merk overduidelijk verschil.”

‘De jongens waren dolblij; ze wilden zo graag een zusje.’

Sabrina werd heel bewust al jong moeder.

Hoewel ze een religieuze achtergrond heeft – “We zijn allemaal katholiek gedoopt en drie van onze kinderen hebben hun communie gedaan” – was dat niet de reden waarom ze zo veel kinderen heeft gekregen. “Ik wilde gewoon altijd al een groot gezin.” Sabrina raakte heel makkelijk zwanger. Bij Dorus, Jay-Jay en Gino zelfs door de pil heen. Achteraf gezien was het een verstandige beslissing om al snel aan kinderen te beginnen, want in 2016 kreeg ze heel slecht nieuws te horen. “Na onderzoek bleek dat ik in de toekomst negenennegentig procent kans had op baarmoederhalskanker. Dat was een grote schok. Ik was een jonge moeder van een groot gezin en ik wil mijn jongens graag zien opgroeien.” Gelukkig bestaat er een goede remedie om deze vorm van kanker te voorkomen, namelijk door de baarmoeder te laten verwijderen. Maar voordat Sabrina onder het mes ging, bleek ze opnieuw zwanger te zijn. “We waren extreem blij dat we er nog een kindje bij mochten krijgen. Het had weinig gescheeld of deze baby was helemaal
niet gekomen, ze was voor ons echt een onverwacht cadeautje.”

Tekst Alice ten Napel | Fotografie Claudia Kamergorodski

 

Lees meer in de nieuwste editie van Fabulous Mama 6-2021. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.