Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
hij ging vreemd met mijn beste vriendin

Persoonlijk: hij ging vreemd met mijn beste vriendin

Marjolein (37) grafisch vormgever, is getrouwd met Sander (38) en samen hebben zij een zoon Ties (6) en dochter Mia (3) en zij is bij haar man gebleven nadat hij vreemd gegaan is met haar beste vriendin
Tekst: Fela de Wit, Beeld: Unsplash.com

Persoonlijk: hij ging vreemd met mijn beste vriendin

Het leven leek Marjolein allemaal even goed tegen te zitten. Na een hectische periode raakte ze overspannen, met twee kleine kinderen en een nieuwe beste vriendin die het gemunt had op haar man. “Ik was mijn leven zat. Er was genoeg narigheid geweest en ik had geen zin meer in ellende. Ik wou weer lol maken, plezier hebben en van het leven genieten. Mijn vriendinnen waren inmiddels ook moeder en zaten op zaterdagavond liever thuis op de bank TV te kijken dan te dansen in een discotheek. Ik niet. Mijn man is een thuisblijver, en dat maakt het voor mij makkelijk om de deur uit te gaan. Maar ja, als je vriendinnen een beetje aan het inkakken zijn, dan kom je ook niet ver. Eigenlijk was ik wel een beetje opzoek naar een nieuwe vriendin. Sander heeft gelukkig veel vrienden die in het weekend bij ons over de vloer
komen, en op een dag nam één van hen Kim mee.”

Kim leek in alles de ideale vriendin. Ze was intelligent, spontaan, heel grappig en bovenal erg gezellig. Omdat ze geen kinderen had, had ze ook alle vrijheid om te gaan en staan waar ze wilde. “ En ze had een vriend, Jelmer, maar die zagen we nooit omdat hij zijn eigen vrienden had. Hij kwam weleens een keertje mee, maar die keren zijn op één hand te tellen.”

Bordspelletjes

“Over het algemeen brachten we onze zaterdagavonden door met een bordspelletje en lekkere borrel. Aangezien Kim een half uur rijden van ons af woont, kwam ze altijd met de auto en dronk nooit. Eigenlijk was elk weekend gezellig, maar het stoorde me dat ze bijna elk gesprek wel richting seks stuurde. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heel fijn voor haar dat ze goede seks heeft en dat ze er plezier uit haalt, maar ik hoef er niet alle details van te weten. Zeker niet in het bijzijn van de mannen. Die er overigens hetzelfde over dachten als ik.”

“Gezien de kinderen maakte ik het nooit laat. Om twaalf uur lag ik meestal wel in bed, want Ties en Mia staan elke ochtend al vroeg in de slaapkamer. De visite bleef en ik ging slapen.”

Telefoon

De band tussen Kim en Marjolein wordt steeds hechter en op een dag vroeg Kim aan Marjolein om een avondje te gaan stappen in een discotheek. “Dat leek me echt een super idee. We hadden afgesproken in Utrecht en ik zou rijden, dus ik dronk niet. Kim had al een paar bacootjes op toen ze een foto van ons maakte voor Sander.
Ik wist dat Kim en Sander al veel aan het appen waren, maar ik zocht er nooit wat achter. Toch was ik wel nieuwsgierig waar hun gesprekken over gingen, dus probeerde ik op Kims telefoon te kijken. Ze griste hem snel voor mijn neus weg. Jammer, dacht ik.” Later die avond, toen Kim al wat dronken begon te worden, versprak ze zich. “Ze biechtte op dat ze een seksdroom heeft gehad over Sander. Ik was verbaasd, merkte dat ze teveel gedronken had en ik besloot er maar niet op in te gaan.”

Het begon Marjolein te dagen dat er wellicht iets zou spelen tussen die twee. Ze besloot hen in de gaten te houden, in de hoop dat ze er vreselijk naast zou zitten. De week erop kwam Kim langs voor een kop thee, de kinderen lagen al op bed en Sander had een etentje van zijn werk. “Sander belde mij, hij was aangehouden door de politie omdat hij teveel gedronken had. Hij moest mee naar het bureau en mocht niet meer rijden, en of ik hem even op kon halen.
Nadat ik even flink boos op hem geworden was, zei ik dat ik wel zou komen. Het bureau is op vijf minuten rijden van ons huis, dus ik vroeg Kim of ze even op kon passen. Maar Kim stelde voor om hem op te halen, zodat ik bij de kinderen kon blijven. Uiteindelijk kwamen ze pas na drie kwartier terug. Dat vond ik erg vreemd.”

De confrontatie

“Het was maandagavond toen Sander thuiskwam van zijn werk en hij was behoorlijk nukkig. Ik kon werkelijk niets goed doen. Ik bleef staren naar zijn telefoon die op de tafel lag. Als ik hem zou pakken, dan kon ik mezelf opsluiten op het toilet, en de appjes lezen. Ik besloot het gewoon te doen. Eenmaal op het toilet, ging ik gelijk naar WhatsApp en opende het gesprek met Kim.
Sander was woest, sloeg op de deur en dwong me die open te doen. Maar dat deed ik niet. Ik las als een bezetene de appjes die Kim en Sander naar elkaar stuurden. Dat ze zo verliefd op elkaar waren, en dat ze heel graag met elkaar naar bed wilden gaan, en dat ze probeerden af te spreken in een hotel.”

Huilend kwam Marjolein uit het toilet. Sander schreeuwde woest dat ze normaal moest doen en niet zomaar aan zijn spullen mocht komen. “Ik weet het van jou en Kim,” zei ze, Sander schrok. Hij trok lijkbleek weg en begon te huilen. “Hij gaf alles onmiddellijk toe. We hebben de hele avond gepraat. Hij zei dat hij het deed omdat hij de aandacht kreeg van Kim die hij niet van mij kreeg vanwege mijn overspannenheid.
Hoewel ik ontzettend boos was, begreep ik het ook ergens wel. Ik wás ook niet gezellig, ik ben gewoon heel erg overspannen geweest. Kim drong zich aan hem op, dat was niet goed van haar, en dat hij zich daarin liet meeslepen was iets dat hij moest beloven niet meer te laten gebeuren.”

“De volgende ochtend, nadat ik de kinderen afgezet had bij de opvang en school, ben ik doorgereden naar Kim. Ik wist dat ze thuis zou werken. Mijn koffie, die ik in de auto niet opgedronken had, goot ik over de voorruit van haar auto. Ik drukte net zo lang haar deurbel in totdat ze eindelijk open deed.
Ze had me overduidelijk niet verwacht, en ze wist ook nog niet dat ik op de hoogte was van haar affaire met mijn man. Het vuur in mijn ogen maakte haar dat snel duidelijk. Ze schrok en deed een paar stappen achteruit. Ik bleef alleen maar schreeuwen dat Sander mijn man is en ik sloeg alles omver dat ik tegenkwam. Nadat ik mij volledig had uitgeleefd, ben ik naar huis gegaan. Ik begreep van Sanders beste vriend dat ze behoorlijk bang voor me was en dat ze ook niet meer naar ons dorp durft te komen.”

 

“Ik heb nog even overwogen om Sander te verlaten hierom, maar uiteindelijk heb ik toch besloten om voor onze relatie te gaan. Het is zo makkelijk om uit elkaar te gaan, maar het gevolg is dat onze kinderen dan gescheiden ouders hebben. Is dat het dan waard? Iedereen maakt toch wel eens een stomme fout? Sander heeft spijt betuigd en mij de toegang gegeven tot zijn mobiele telefoon. Ik mag er in kijken wanneer ik wil, en in het begin heb ik dat zeker ook gedaan, maar nu is het vertrouwen weer terug.
Ik vind het vooral heel jammer dat mijn vriendschap met Kim is stukgelopen. Al twijfel ik aan haar intenties. Misschien was ze wel alleen met mij bevriend om dichter bij Sander te komen, ik weet het niet. Hoe dan ook, dit voorval heeft mij en Sander een stuk sterker gemaakt. We zijn nu een jaar verder en weer helemaal gelukkig.”

 

Lees ook: Ik ben de vrouw met wie hij vreemd gaat

Wil jij ook een ervaringsverhaal delen? Mail dan naar redactie@fabulousmama.nl

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.