Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Persoonlijk

Persoonlijk: ‘Dat ik zo gepassioneerd kon houden van een vrouw!’

Mieke (38) werd na een huwelijk met een man ‘out of the blue’ verliefd op een vrouw. Heerlijk voor Mieke, maar haar drie kinderen hebben daar toch wel moeite mee. ‘Toen ik laatst tegen mijn dochter zei dat ik het miste om met haar te knuffelen, zei ze dat ik dat maar met ‘die pot’ moest doen.’

Persoonlijk

“Mijn kinderen willen er niets mee te maken hebben. Ze willen haar niet zien en ze willen niks over haar horen. Laatst kwam de oudste van dertien onverwacht thuis toen Carolijn er was. Hij trok wit weg, rende naar zijn kamer om iets te pakken en trok vervolgens zonder gedag te zeggen de voordeur keihard achter zich dicht. Mijn jongste van acht heeft haar ook een keer gezien toen Carolijn mij kwam ophalen om ergens naartoe te gaan en zij de deur opendeed. Carolijn zei vriendelijk gedag, maar mijn dochter reageerde heel onaardig en stug. De middelste, mijn zoon van tien, is het mildst. Hij haalt zijn schouders op als ik vraag wat hij ervan vindt, maar wil er verder niet over praten.

Ik schaam me voor het gedrag van mijn kinderen en tegelijkertijd ben ik bang dat ze voor altijd boos op me zullen blijven en dat het nooit meer goed komt tussen ons. Het voelt alsof ik moet kiezen tussen Carolijn en mijn kinderen en dat kan ik niet. Ik hou van mijn kinderen en dat zal nooit veranderen, maar ik ben stapelverliefd op Carolijn en ik wil haar in mijn leven. Carolijn zegt dat ik het niet moet forceren. Zij denkt dat de kinderen vanzelf wel bijdraaien als ze aan het idee gewend zijn. Maar het duurt nu al meer dan een jaar!

Al maanden is de sfeer in huis gespannen. Als mijn kinderen thuis zijn, doen we heel krampachtig alsof Carolijn niet bestaat. Maar het is als die roze olifant in de kamer: haar negeren maakt het alleen maar erger. Elke keer als ik een appje bekijk op mijn telefoon, krijg ik boze blikken van mijn kinderen…

Wennen

Het is logisch dat ze moeite hebben met de situatie, maar dat ze zo lang boos zouden blijven verbaast me. Ik vind hun reactie heel extreem. Ik snap dat het wennen is dat mama thuiskomt met een vrouw. Ik moest zelf ook wennen aan die nieuwe gevoelens. Ik ben tien jaar samen geweest met mijn ex-man en daarvoor heb ik twee andere relaties gehad, allebei met mannen. Ik ben heel verliefd geweest op alle drie en had geen idee dat ik zo gepassioneerd zou kunnen houden van een vrouw. Maar het is zo.

Het sloeg in als een bom, het voelt beter dan alles wat ik tot nu toe in relaties heb meegemaakt en ik voel me meer mezelf dan ooit. Ik ben dol op Carolijn en voel me door haar geliefd en gezien. Zij heeft échte aandacht voor mij. Ze hoeft me maar aan te kijken om te weten of er iets aan de hand is. Geen man heeft mij ooit zo goed aangevoeld. Ook seksueel is er een wereld voor me opengegaan.

Ik vond seks met mannen leuk, maar om te zeggen: geweldig? Nou, nee. Het was iets wat erbij hoorde en ik deed het keurig twee keer per week. Nu heb ik een wild seksleven en spatten de vonken ervan af! Dat seks met een vrouw zo leuk en fijn kon zijn, is een openbaring voor mij. Ik raad  het al mijn vriendinnen aan.

Tekst Anne Bakker

In de nieuwste Fabulous Mama 4-2021 lees je meer. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.