Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Oppassen met Veerle

Oppassen met Veerle: broertjes en zusjes

Veerle van Dijk, 26 jaar oud, woont in Amsterdam oppassen is al ruim 14 jaar mijn grootste hobby. Naast mijn fulltime baan bij een online zorginstelling doe ik dit er nog altijd naast.

Opgegroeid met broertjes

Ik ben zelf 1 van de 3 , ik heb nog 2 jongere broertjes die 1,5 en 6 jaar met mij schelen. Maar toch ben ik blij dat ik ze heb, er is natuurlijk niks mis met enigst kind zijn laat ik dat voorop stellen. Maar ik merk wel dat ik opgegroeid ben met broertjes en dus goed heb leren delen en samen spelen. Dat leer je natuurlijk ook op de opvang als je alleen bent, maar thuis krijg je vaak alsnog alle aandacht en word dit dus niet verdeeld onder een broertje of zusje.

‘’ ik wilde vroeger alleen maar bij mijn broertje slapen alleen op een kamer wilde ik niet ‘’

Ik heb zelf nu een oppasgezin met een tweeling en ook daar zie ik dat ze niet met en zonder elkaar kunnen. Met een tweeling is dat nog een heel ander gevoel, wat ik me altijd heb laten vertellen. Ze vinden het super leuk om met elkaar te spelen, soms zie ik dat ze elkaar aan de haren door de kamer sleuren of dat er drink bekers naar elkaar worden gegooid. Soms kan ik dan ook mijn lach niet inhouden hoe ze met elkaar om gaan echt broertjes. Je wil heel graag samen spelen, en soms wil je gewoon hetzelfde als je broertje of zusje en kan dat niet altijd.

‘’ je houd van je broertje of zusje maar je kan hem of haar ook wel is achter het behang plakken  ‘’

Net zoals vroeger weet ik zelf nog heel goed, ik en mijn broertje schelen anderhalf jaar en ik kon vroeger niks zonder hem. Hij moest overal mee naar toe, zelfs als we op vakantie gingen naar de camping in Frankrijk en mijn moeder aan mij vroeg of ik voor bij het winkeltje wat broodjes wilde kopen. Dat wilde ik altijd wel maar niet zonder mijn broertje, ik wilde zelfs nooit op mijn eigen kamer slapen. Dus hebben wij tot onze puberteit samen  geslapen met 2 aparte bedden, ik vond het geweldig en het voelde heel veilig bij hem.

Samen slapen

Daarom stimuleer ik het ook altijd als ik hoor bij gezinnen ‘’ze willen eigenlijk graag samen slapen’’. Ik geef altijd aan dat ik dat vroeger ook altijd heb gedaan. En ik vanzelf aan gaf dat ik een eigen plekje nodig had. Ik zie het bij mijn gezinnen ook steeds meer dat ze lekker de kids de eerste jaren samen laten slapen. En zolang dat goed gaat, zal ik dat ook zeker zo laten.

Broertjes en zusjes band is iets heel bijzonders. Je bent en blijft altijd verbonden en als kind heb je het soms niet eens door. Maar als je ouder word ga je dat steeds meer inzien. Hoe belangrijk en bijzonder het is om een broertje of zusje te hebben.

 

Liefs Veerle

@veer_vandijk

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.