Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Offline

Offline

Caroline (46) werkt als presentatrice en mindset en manifestatie coach en woont samen met haar vriend in Amsterdam. Samen hebben ze twee kinderen; zoontje Eli (7) en dochter Ava (4).

Offline

Oeh, denk ik. Mooi beeld voor Instagram. Mijn hand glijdt in mijn jaszak om mijn telefoon te pakken. Mijn dochtertje zit op een schommel in het Vondelpark. Benen zwaaien hoog in de lucht. Haar lila broek steekt af bij de warme herfstkleuren van de bomen. De lage middagzon schijnt op haar vrolijke gezichtje. Terwijl ik naar Ava kijk heb ik de caption al in mijn hoofd: Genieten van deze herfstdag. Net als ik naar links wil swipen om de camera van mijn telefoon te unlocken, valt mijn telefoon uit. Batterij leeg.

Ik stop mijn telefoon terug in mijn jaszak en bedenk dat ik nu ook mijn mail niet kan checken, niet weet hoe laat het is, ik niemand kan bereiken en andersom.

Rust

Het voelt als.. rust. Dat is niet verwonderlijk, want mijn schermtijd leert mij dat ik de telefoon zo’n 55 keer per dag oppak. Bij de gemiddelde telefoongebruiker is dat volgens onderzoek zelfs 85 keer! Ik besluit te duiken in het moment. Met mijn dochter ga ik alle speeltoestellen af. Bij het klimrek moedig ik haar aan en klim met haar mee. Ik besef dat wanneer mijn telefoon niet was uitgevallen ik waarschijnlijk nu op een bankje op Instagram had gezeten en niet hoog in een klimrek.

Volledig offline.. Er zijn geen foto’s om te maken en geen berichten om te delen. Ik probeer altijd – hoe moeilijk ook – bewust met mijn telefoon om te gaan, maar nu De Grote Afleiding weg is ben ik meer in het moment. Ik voel het warme herfstweer, ik hoor de vrolijke geluiden, zie de mensen en spelende kinderen om mij heen en kijk waar mijn dochter naartoe rent. Ik ren met haar mee.

Als ik haar die avond op bed leg vertelt ze mij hoe leuk ze het vond dat ik met haar meespeelde. En ze heeft gelijk. Het was echt genieten van deze herfstdag. Samen.

 

Fotocredits: Els fotografie

Offline Meer weten over Caroline?

Kijk op haar website www.carolinepluym.nl of volg haar op Instagram @carolinepluym.

 

 

 

 

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.