Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Nadya

Nadya, nieuwe online columnist

Hi, mijn naam is Nadya van der Sluis, 36 jaar, overheidsjurist, online ondernemer, manic momboss en vanaf vandaag online columnist hier. In mijn columns neem ik jullie maandelijks mee in mijn leven als werkende moeder met een chronische ziekte, die op dit moment begonnen is met haar reis financieel vrij te worden. Say what? Ja, I know, best een hand vol aan informatie in 1 zin, dus in mijn column vandaag zal ik hem even in stukjes hakken en mijzelf daarmee gelijk goed introduceren!

Nadya, nieuwe online columnist

Ik val gelijk met de deur in huis door te vertellen dat ik een bipolaire stoornis type I heb, iets wat ik jaren voor mijzelf heb gehouden door zelfschaamte. In 2009 ben ik ermee gediagnosticeerd en in 2017 durfde ik uit de ‘bipo kast’ te treden en de deur te openen naar zelfacceptatie. Dit durfde ik omdat ik toen passende therapie had en een baan vond in dat jaar, waarin ik werd begeleid in het omarmen van mijn bipolariteit.

Vervolgens liep het een beetje uit de hand met mijn openheid en werd ik in 2018 gevraagd voor verschillende interviews en begon ik vrijwillig als ervaringsdeskundige te werken naast mijn baan. Met als gevolg een terugval in 2019. Na een flinke dosis zelfreflectie, de nodige medicatie en hersteltijd kwam ik erachter welke triggers is ik had die een terugval veroorzaakte. Hierdoor kon ik vooruitvallen na mijn herstel en dat deed ik het jaar daarop zeker.

In 2020 publiceerde ik onder eigen beheer mijn boek ‘Van kwetsbaarheid naar kracht’, leven met een bipolaire stoornis. Deze reikte ik als eerste uit aan prinses Laurentien in de vorm van een dialoogsessie met professionals en ervaringsdeskundigen. Ditzelfde jaar won ik Talent Night van TedxAmsterdamWomen en vertelde ik op de mainstage voor het eerst mijn verhaal op een podium. Maar mijn mijlpunt dat jaar was dat ik stopte met mijn medicatie en met mijn bedrijf startte als spreker en in 2021 gelijk lezingen gaf bij bedrijven, zoals Nationale Nederlanden, KNVB en ING over inclusiviteit op de werkvloer voor werknemers met psychische problematiek.

Nadya
Fotocredits: Eyeannafotografie

Droom

Doordat mijn werk in loondienst en het zijn van ondernemer goed ging en ik stabiel bleef durfde ik mijn volgende droom waar te maken. Mijn ideale baan. Moeder zijn. Dus sloot ik dat jaar zwanger af. Iets wat ik niet meer had verwacht te worden door mijn bipolaire stoornis. Na een rouwproces in 2018 in het accepteren van mijn ongewenste kinderloosheid liet ik het lot in God’s handen. In de zomer van 2022 kwam mijn droom uit en tot op de dag van vandaag voelt het soms nog steeds als ik droom.

Nu ik moeder ben wil ik zoveel mogelijk tijd met mijn kleine doorbrengen en momenteel ben ik dan ook hometrepeneur. Maar terwijl ik dit schrijf ben ik in Abu Dhabi, omdat ik ook als droom heb locatie onafhankelijk te werken. In mijn columns neem ik jullie graag mee in hoe ik mijn dromen waar maak en awareness creëer rondom het thema Diversiteit en Inclusie.

Droom je met me mee?

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.