Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

‘Moeder worden was mijn redding’

‘Moeder worden was mijn redding’

Deirdre (50) was als kind slachtoffer van incest en huiselijk geweld, waardoor ze weinig eigenwaarde had. ‘Zo liet mijn ex-man zich steriliseren omdat hij dat wilde, terwijl ik deep down verlangde naar een warm gezinsleven.’ Toch is het diezelfde kinderwens die Deirdre de kracht gaf haar geluk een handje te helpen.

“De wens om moeder te worden, was er altijd. Toch duurde het nog tot mijn veertigste voordat ik mijn dochter kreeg. Daar ging een lange weg van leermomenten en persoonlijke groei aan vooraf. De belangrijkste les? Dat geluk écht van binnenuit komt. Ik heb met vallen en opstaan geleerd dat het ware geluk begint met innerlijke rust en verbinding met jezelf.”

Innerlijke flow

“Ik kijk terug op een bewogen leven met veel extremen. Misbruik, disfunctionele relaties, drugsgebruik, depressies… Ik ben te temperamentvol en eigenwijs om dingen zomaar aan te nemen. Ik moest alles doorleven en zelf ervaren om ervan te leren. Nu ben ik zover dat er rust is in mezelf. Zelfs op drukke, stressvolle dagen kan ik die rust vasthouden en opzoeken. Ik weet wie ik ben en wat ik nodig heb. Ik zorg nu goed voor mezelf, omdat ik het waard ben. Zolang ik de dingen doe vanuit liefde en een rustige verbinding met mezelf, ervaar ik een innerlijke flow. Het maakt dan eigenlijk niet uit wat ik doe, of het nu een training is, de honden uitlaten of het vouwen van de was, als ik iets doe vanuit innerlijke rust, geniet ik ervan.

Zo rustig en gelukkig ben ik niet altijd geweest. Het was een proces van vele jaren en mijn wens om moeder te worden was hierbij een leidraad.   Mijn incestverleden met huiselijk geweld speelde lange tijd een grote rol in mijn leven. Zo bepaalde het op welke mannen ik viel. Het misbruik gebeurde in de thuissituatie met mijn vader en duurde totdat ik op mijn zestiende mijn eerste echte vriendje kreeg. Mijn moeder wist er niet van, ik heb het haar verteld toen ik achttien was. Vlak daarna zijn mijn ouders uit elkaar gaan wonen. De relatie met mijn vader was complex en verknipt. Ik was bang voor hem, want hij was dominant en gewelddadig, vooral tegen mijn moeder. Maar ik hield ook van hem, want hij was een charmeur, zat vol humor, kon koken als de beste en stond zijn vrienden met raad en daad bij.

Door Anne Bakker | Fotografie Tabitha van Duin

Het volledige verhaal van Deirdre lees je in de nieuwste Fabulous Mama 9-2020. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.