Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Mijn geld

‘Mijn geld is op’

Ellen (49) is singlemoeder van twee tienerzonen (13 en 16). Door de coronacrisis raakte ze eerst haar werk en toen haar spaargeld kwijt. Nu kan ze door de hoge energieprijzen bijna niet meer rondkomen. ‘Ik leef zonder buffer. Het voelt heel ongemakkelijk, alsof ik aan de rand van een put sta en er zo in kan vallen.’

‘Mijn geld is op’

“De stress en zorgen om geld, vind ik het allermoeilijkst. Ik wil helemaal niet zo veel bezig zijn met geld, maar het gaat vanzelf. Ik moet ook wel, want op is op. Ik maak elke dag optelsommen en reken steeds opnieuw uit hoeveel ik nog nodig heb en wat wel en niet kan. ’s Nachts lig ik te piekeren in bed en ’s ochtends sta ik op met hoofdpijn. Ik heb nooit geweten dat zorgen zo zwaar konden wegen. Ik voel het fysiek, in mijn lijf.

Natuurlijk zijn er ook lichtpuntjes. Ik heb lieve zoons en samen hebben we het heel gezellig en goed. Als we aan tafel zitten en mijn jongens vertellen enthousiast over hun dag, dan geniet ik van ze en voel ik me gezegend. Ik loop echt niet de hele dag te huilen. Maar de zorgen zijn wel altijd op de achtergrond, als een donkere wolk die niet verdwijnt.”

Lijstjes

“Ik heb nooit veel waarde gehecht aan geld. Mijn motto was altijd: geld maakt niet gelukkig. Ik geloof dat nog steeds, maar ik weet nu ook dat geen geld hebben wel veel zorgen brengt. Ik heb stress en lig er wakker van. Ik maak elke dag lijstjes: dit komt er binnen, dit moet betaald worden, dit komt er nog aan…

Tekst Anne Bakker | Beeld Pexels.com

 

 

Lees het verhaal van Ellen verder in Fabulous Mama editie 2-2023. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.