Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Jackie van Jackiesleukedingen, vlogger

‘Iedereen wil tegenwoordig een YouTube-ster worden’

Ze zijn de popsterren van deze tijd en vaak nog piepjong: vloggers. Drie moeders vertellen over de leuke, maar ook soms minder leuke ervaringen met hun mini-celebs: “Op de ontmoetingsdag moesten we een cirkel om Nina heen vormen om haar te beschermen.”

Vanessa Kemmer (37) is moeder van Jackie (6), bekend van haar YouTube-kanaal Jackiesleukedingen (ruim 15.000 abonnees).

Jackie houdt van aandacht. Ze wil op tv en bij Kinderen voor Kinderen. Vloggen is haar ding en ik volg haar daarin. Vanaf dat Jackie 2 was, keek ze al YouTube-filmpjes. Wanneer ze met haar Barbies speelde, sprak ze commerciële teksten uit als: ‘Come on Ken, it’s awesome here’ en moest ik haar filmen. 

Ik hoop wel dat ze gaat studeren. Dan mag ze van mij YouTube erbij doen als leuke bijbaan.

Ik moet alles zelf uitvinden. Laatst heb ik een week uitgetrokken om een huisstijl te ontwerpen. Nu ga ik een website bouwen en tja, als je het goed wilt doen, heb je ook een Facebook- en een Instagramaccount nodig.  

Sinds kort word ik benaderd door managementbureaus en bedrijven die gesponsorde video’s met Jackie willen maken, maar ik vind haar daarvoor toch nog te klein. Het is toch niet passend als Jackie bijvoorbeeld moet roepen: ‘Hmm, heerlijk, dit moet je ook kopen bij deze winkel!’?

Iedereen wil tegenwoordig een YouTube-ster worden. Het is leuk dat Jackie al zo jong een basis creëert waar ze straks mee verder kan als ze dat wil. Ik hoop wel dat ze gaat studeren. Dan mag ze van mij YouTube erbij doen als leuke bijbaan.

Onder Jackies vlogs lees ik reacties waarin wordt beweerd dat ik geld wil verdienen aan mijn kind. Dat is absoluut niet zo. Ik hoef Jackie nooit aan te sporen. Als het aan haar ligt, maken we zeventien video’s per week.”

Dit artikel is deel van een reportage over vloggers. Benieuwd naar het hele verhaal? Je leest het in fabulous mama | nummer 4 | 2018

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.