Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Met deze tips ben je verzekerd van een fijne Sint

Met deze tips ben je verzekerd van een fijne Sint

Hij is weer in het land: Sinterklaas. Dat brengt de nodige spanning en stress, helaas. Zelfs het leukste kinderfeest van allemaal is niet altijd een succesverhaal. Met Eva’s tips ben je zelfs met het gevoeligste kind verzekerd van een fijne Sint.

Alles met mate

Sinterklaas is voor veel kinderen een heftige tijd. Maar liefst drie weken lang (wie heeft bedacht dat het zó lang duurt?) gevuld met opwinding en spanning. Als je telt vanaf de start van het Sinterklaasjournaal duurt het zelfs bijna een maand. Dat is best een lange periode vol feestelijkheden. Jij kent je kind het best. Is het nodig om de spanning en festiviteiten te doseren? Doe dat dan. Skip bijvoorbeeld het sinterklaasfeest op het werk of die pietendisco in het buurtcentrum. Voor alles rond Sinterklaas geldt: overdrijf het niet. Voor de partymomzilla’s onder ons is het misschien lastig, maar houd je in als het op de stapel cadeautjes aankomt. En laat ook de opa’s en oma’s niet met zakken vol arriveren. Vooral toen mijn dochter een peuter was, ben ik zelf best de mist ingegaan. Die drie zakken vol met pakjes kon ze helemaal niet aan. Ze raakte er compleet overstuur van en was blijer geweest met een overzichtelijke hoeveelheid nieuw speelgoed. Twee of drie keer pakjesavond vieren, zou ik persoonlijk afraden. En ook voor schoenzetten geldt: niet te vaak doen. Eén of twee keer per week is echt genoeg.

Bewaak de brievenbus

Geen nee-nee-sticker? Dan houd je vanaf de herfst je brievenbus als een havik in   de gaten. Laat geen speelgoedgidsen   in de handen van je kind vallen! Ook de afstandsbediening laat je geen seconde uit je handen glippen. Zapp zodra er reclame komt! Waarom? Omdat je kind na het lezen van een gids of het zien van reclame meteen helemaal fan is van die wandelende blaffende robothond met lichtjes en kwispelend staartje van   149 euro, zeg maar het (drie)dubbele   van je totale sinterklaasbudget. Terwijl jonge kinderen echt niet alleen maar blij te maken zijn met dure dingen. Folders en reclames brengen ze op ideeën, heel dure ideeën. En dat is zonde, want er is genoeg leuk speelgoed waar je niet de hoofdprijs voor betaalt.

Tekst Eva Munnik | Fotografie Shutterstock.com

Ben jij benieuwd naar de andere tips van Eva? Je leest ze in Fabulous Mama 9-2020. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.