Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Mama werd een meesteres

Wendy (45) is moeder van twee kinderen (15 en 18). Vijf jaar geleden las ze het boek ‘Fifty Shades of Grey’ en besloot ze eindelijk naar haar dominante gevoelens te luisteren. Tegenwoordig is Wendy SM Meesteres. ‘Mijn kinderen weten dat ik naar spannende feesten ga, maar wat ik daar precies uitspook vertel ik ze niet.’ 

Wendy: “SM heeft te maken met macht, maar nog meer met kwetsbaarheid, je helemaal overgeven aan die ander. Het is niet te faken, ik merk het meteen of iemand doet alsof. Mijn tegenspelers zijn onderdanig. Veel mannen willen bijvoorbeeld vernederd worden. Pijn kan daar onderdeel van zijn, maar het hoort er niet standaard bij. Seks is wel een belangrijk onder- deel. Uiteindelijk draait het om de opwinding die je voelt als je je helemaal overgeeft aan je diepste gevoelens en verlangens.”

Mooi en gewild
“Dominante gevoelens zaten er bij mij al vroeg in. Ik herinner me dat ik als tiener al fantaseerde over mannen die het met elkaar deden terwijl ik toekeek en zei wat er moest gebeuren. Toch heeft het heel lang geduurd voordat ik die gevoelens en fantasieën in praktijk ging brengen. Ik kon ze niet plaatsen en had ze diep weggestopt. Ik schaamde me er ook voor; SM is nu eenmaal niet de meest alledaagse vorm van seksualiteit. Waar het vandaan komt weet ik niet, het zit gewoon in me. Ik ben opgegroeid met een heel afstandelijke vader, misschien speelt dat een rol? Mijn dominante gevoelens hebben in elk geval niets te maken met mannenhaat. Ik houd  juist van mannen. Ik vind ze lief en vertederend. SM heeft voor mij vooral te maken met je open-stellen voor elkaar. Je moet elkaar vertrouwen en aanvoelen, grenzen opzoeken en aftasten. SM is  erg persoonlijk en intiem.

Tot mijn veertigste voelde ik me onzeker. Ik vond mezelf lelijk en zat seksueel niet goed in mijn vel. Genieten van seks deed ik amper. Mijn toenmalige man – en de vader van mijn kinderen – was lief voor me en ik hield van hem, maar er miste iets. Nu zie ik dat ik niet mezelf was. Ik stelde me veel te volgzaam op, eerder als slachtoffer dan als leider. Omdat ik onzeker was, wilde ik niet gezien worden. Ik kleedde me onopvallend en onaantrekkelijk. Dat is nu heel anders! Tegenwoordig draag ik korte rokjes en diepe decolletés. Ik val op en geniet van de aandacht die ik krijg. Niet dat SM een egotrip voor me is, maar het geeft wel zelfvertrouwen. In tegenstelling tot vroeger, voel ik me nu mooi en gewild.”

Tekst Anne Bakker | Beeld Pexels.com

Lees het hele verhaal in Fabulous Mama editie 3-2020. Koop hem in de winkel of bestel deze hier

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.