Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Liza Sips: “Ik wist dat ik jong moeder zou worden”

Actrice, schrijfster en presentatrice Liza Sips (29) woont met haar verloofde Ralph Manheim (43) en hun kinderen Jonathan (4) en Charlize (1,5) in Blaricum. Ze verruilden het drukke Amsterdam twee jaar geleden voor de Gooische rust. En die bleken ze hard nodig te hebben.

“Ik vroeg me af of er verschil zou zijn in het dragen van een trouwjurk en het dragen van een premièrejurk.” Liza Sips blikt terug op de dag waarop ze met haar moeder, schoonmoeder en beste vriendin naar Middenbeemster reed om bij Bloomfeld haar trouwjurk uit te zoeken. Eind komende zomer trouwt de actrice met haar verloofde Ralph Manheim. “Het voelde écht heel anders om die jurk te passen, alhoewel ik er niet al mijn hele leven van droom of zo. Eigenlijk was ik er nooit zo mee bezig. Totdat ik Ralph leerde kennen. Het lijkt mij heerlijk om zijn vrouw te mogen zijn en ik had het niet verwacht, maar ik vind de hele voorbereiding heel leuk.” Het stel trouwt in Nederland en trekt er een weekend voor uit. “Ik heb veel huwelijken in het buitenland meegemaakt, maar we vinden Nederland een prachtig land en het is fijn dat we onze gasten niet ‘opzadelen’ met een extra vakantie. Ik had het graag klein gehouden, Ralph niet. Nu hebben we een compromis gesloten: we bouwen het op. We beginnen intiem en naar het feest toe wordt het steeds groter.”

Liza en Ralph ontmoeten elkaar eind 2012 tijdens een terugkerende borrel van een gezamenlijke vriend. “Ik weet nog dat ik al een aantal keer had afgezegd en dacht: ik moet nu wel een keer komen. Ik ben op de fiets gesprongen en naar het feest gegaan om even snel hoi en doei te zeggen. Achteraf bleek Ralph precies hetzelfde te hebben. Eenmaal daar zat ik met een vriendin te praten toen Ralph binnenkwam. Hij viel me meteen op: wát een knappe man! Felblauwe ogen, donker haar, charismatisch en groot. Ik vind dat aantrekkelijk, ik val niet op mannen die hun tanden bleken en naar de zonnebank gaan. Hij bleek mijn vriendin te kennen en we raakten in gesprek. Later ontdekte ik dat hij niet alleen heel knap is, maar ook nog eens heel spontaan, romantisch en goudeerlijk – een goed persoon. Ralph is superslim en educatief goed opgeleid. Als autodidact kan ik daar enorm tegen opkijken. Oh, en hij is, net als ik, stronteigenwijs!” Na nog een paar afspraakjes, prikken ze 14 februari 2013 als officiële begin-van-de-relatie-dag.

Ralph is succesvol ondernemer en Liza heeft dan al een behoorlijke staat van dienst op het gebied van acteren, presenteren, schrijven en nasynchroniseren. Samen leven ze een vrij en ongecompliceerd leven met veel reizen en uitgaan. Ze wonen in het centrum van Amsterdam en nemen de tijd om elkaar te leren kennen. Over kinderen hebben ze het niet. “Daar zat echt geen haast bij omdat we wisten dat het goed zat, dat we toch wel bij elkaar zouden blijven. Samen hebben we de mooiste plekken gezien. We hadden zelfs geen huisdieren, omdat we nergens aan vast wilden zitten.” Naast het vrije bestaan, vinden ze elkaar ook in hun ambitieuze manier van leven. Ondernemen staat voorop. “We snappen van elkaar dat het belangrijk is dat bepaalde afspraken voorrang hebben. Als de klus van de eeuw voorbijkomt op het moment dat we net een weekendje weg hebben gepland, zeggen we altijd tegen elkaar: moet je doen! Het zou heel lastig worden als ik met iemand zou zijn die dat niet begrijpt. Mijn werk is heel onvoorspelbaar en onregelmatig en Ralph heeft ook vrijheid nodig om te ondernemen.”

Tekst Katja Brokke | Fotografie Fiona Ruhe

Lees het hele verhaal in Fabulous Mama editie 3-2020. Koop hem in de winkel of bestel deze: hier

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.