Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Kinderwens

Kinderwens? Zo bereid je jouw lichaam voor op een zwangerschap.

Dat zwanger worden niet vanzelf sprekend is, hoor je steeds vaker. 1 op de 6 mensen heeft een vruchtbaarheidsprobleem, maar 5 van de 6 mensen vervuld zonder problemen een kinderwens. Wij geven tips hoe je jouw lichaam kunt voorbereiden op een zwangerschap.

Kinderwens?

Je hebt een kinderwens, maar wanneer is nu het juiste moment om deze wens te gaan vervullen? Een stabiele basis in jullie relatie, woonsituatie en een goede gezondheid zouden het juiste moment kunnen zijn.

Ons online redactielid en haar partner hadden het juiste moment gevonden.

“Er was geen haast, dus we voelden ook geen druk. Vanaf mijn 16e slikte ik de pil, dus ik wist ook dat we mijn lichaam de tijd moesten geven om te ontpillen. Vanaf het moment dat ik met de pil stopte, was ik wel foliumzuur gaan slikken. Daarvan wist ik dat het goed was om al te gaan slikken voor een eventuele zwangerschap. Op mijn voeding lette ik altijd al, ik sporten 4 tot 6 keer in de week, zorgde ervoor dat ik minimaal 8uur per nacht sliep. Dus al met al had ik een gezonde levensstijl.”

Nooit had ze toen gedacht dat na een traject van bijna 6 jaar, hun kinderwens pas werd vervuld.

Zo bereid je jouw lichaam voor op een zwangerschap

Eén van de belangrijkste factoren bij zwanger worden is voeding. Wat je eet en drinkt, heeft tenslotte invloed op je gezondheid.

Het is belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Eet gevarieerd, drink voldoende en vermijd zaken als alcohol, koffie/cafeïne, suiker, zout en vet. Zo bereid je je lichaam alvast voor op de zwangerschap en bevorder je je vruchtbaarheid. Ook voor de man is gezond eten dus van belang!

Supplementen en zwanger worden

Ons online redactielid was foliumzuur gaan slikken vanaf het moment dat ze met de pil gestopt was. Foliumzuur is eén van de belangrijkste toevoegingen aan een gezonde leefstijl, voor én tijdens de zwangerschap. Deze stof neem je het liefst vanaf 4 weken voordat je zwanger wilt worden in. Het draagt bij aan het voorkomen van aangeboren afwijkingen en aan een gezonde ontwikkeling van je kindje. Voor een betere opname door het lichaam wordt er aangeraden een product te nemen met L-Methylfolaat.

Daarnaast kun je bepaalde vitaminen slikken. Denk bijvoorbeeld aan vitamine D voor sterke botten, bij jou en bij de baby. Let op met multivitaminen bij het zwanger worden, want soms zitten daar vitaminen in die je juist beter kunt vermijden (zoals vitamine A). Mannen kunnen vitamine C en/of zink slikken om de kwaliteit van het zaad te bevorderen.

Proceive

Proceive is een nieuw merk in Nederland en bevat de meest uitgebreide en prijswinnende voedingssupplementen speciaal voor vrouwen en mannen met een kinderwens en tijdens elke fase van de zwangerschap. De producten van Proceive zijn gedurende 5 jaar ontwikkeld op basis van meer dan 600 wetenschappelijke onderzoeken naar de meest belangrijke voedingsstoffen. Elk product biedt op maat gemaakte ingrediënten die met de optimale, hoge sterkte worden geleverd in zeer goed opneembare vormen. Zonder toevoegingen.

De formules van Proceive zijn ontworpen om het lichaam te ondersteunen tegen de toenemende eisen van een moderne levensstijl zoals stress, gebrek aan slaap, slechte voeding en het krijgen van kinderen op latere leeftijd. Het wordt aanbevolen door diverse professionals en ook door 95% van de gebruikers.

Uit klinisch onderzoek blijkt dat het verbeteren van voeding en levensstijl een belangrijk verschil kan maken voor zowel mannen als vrouwen die een baby proberen te krijgen. Proceive helpt om het vakje ‘voeding en levensstijl’ aan te vinken en ervoor te zorgen dat zowel vrouw als man beiden vanuit dat perspectief al het mogelijke doen om de kansen te maximaliseren.

Baat het niet, dan schaad het niet

Het is dus belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Toen ons online redactielid en haar partner een kinderwens hadden, wisten zij nog niet van het bestaan van Proceive af. Maar hadden ze dat geweten, dan zouden ze deze supplementen net zoals foliumzuur ook gebruikt hebben. En was hun kinderwens misschien wel eerder vervuld geweest.

Proceive producten zijn o.a. beschikbaar bij Holland & Barret, Proceive.nl en bij diverse online winkels.

Kinderwens

Win Proceive Kinderwens Duo!

Wij mogen 10x Proceive Kinderwens Duo weggeven. Dat bevat 1 maandvoorraad Kinderwens Vrouw en 1 maandvoorraad Kinderwens Man.

Wil jij hier kans op maken? Vul dan hier je gegevens in:

  Ja, ik ga akkoord met e-mail marketing van Fabulous mama en Proceive en ik ontvang graag toekomstige Mama Wint acties

   

  Je kunt meedoen tot 24 juli.

  Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

  Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

  cover 6 2023

  Shop losse edities

  Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

  ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

  Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.