Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Kinderwens

Kinderwens? Zo bereid je jouw lichaam voor op een zwangerschap.

Dat zwanger worden niet vanzelf sprekend is, hoor je steeds vaker. Eén op de zes mensen heeft een vruchtbaarheidsprobleem, en maar vijf van de zes mensen vervult probleemloos een kinderwens. Wij geven tips hoe je jouw lichaam kunt voorbereiden op een zwangerschap.

Kinderwens?

Je hebt een kinderwens, maar wanneer is nu het juiste moment om deze wens te gaan vervullen? Een stabiele basis in jullie relatie, woonsituatie en een goede gezondheid zouden het juiste moment kunnen zijn.

Ons online redactielid en haar partner hadden het juiste moment gevonden.

“Er was geen haast, dus we voelden ook geen druk. Vanaf mijn 16e slikte ik de pil, dus ik wist ook dat we mijn lichaam de tijd moesten geven om te ‘ontpillen’. Vanaf het moment dat ik met de pil stopte, was ik wel foliumzuur gaan slikken. Daarvan wist ik dat het goed was om al te gaan slikken ter voorbereiding van een eventuele zwangerschap. Op mijn voeding lette ik altijd al, ik sportte  4 tot 6 keer per week en zorgde ervoor dat ik minstens 8 uur per nacht sliep. Dus al met al had ik een al gezonde levensstijl.”

Ze had nooit gedacht dat het zes jaar zou duren voordat haar kinderwens werd vervuld.

Zo bereid je jouw lichaam voor op een zwangerschap

Eén van de belangrijkste factoren bij zwanger worden is voeding. Alles wat je eet en drinkt heeft tenslotte invloed op je gezondheid.

Het is belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Eet gevarieerd, drink voldoende en vermijd zaken als alcohol, cafeïne en teveel suiker, zout en vet. Zo bereid je jouw lichaam alvast voor op een zwangerschap en bevorder je je vruchtbaarheid. Ook voor de man is gezond eten van groot belang!

Supplementen en zwanger worden

Ons online redactielid slikte foliumzuur vanaf het moment dat ze met de pil gestopt was. Foliumzuur is één van de belangrijkste toevoegingen aan een gezonde leefstijl, voor én tijdens de zwangerschap. Deze stof neem je het liefst vanaf 4 weken voordat je zwanger wilt worden in. Het draagt bij aan het voorkomen van aangeboren afwijkingen en aan een gezonde ontwikkeling van je kindje. Voor een betere opname door het lichaam, wordt er aangeraden een product te nemen met L-Methylfolaat.

Daarnaast kun je extra vitaminen slikken. Denk bijvoorbeeld aan vitamine D. Dit zorgt voor sterke botten, bij jou en bij de baby. Wees voorzichting met multivitaminen, want soms zitten daar vitaminen in die je juist beter kunt vermijden (zoals vitamine A). Mannen kunnen vitamine C en/of zink slikken om de kwaliteit van het zaad te bevorderen.

Proceive

Proceive is een nieuw merk in Nederland en bevat de meest uitgebreide en prijswinnende voedingssupplementen speciaal voor vrouwen en mannen met een kinderwens en tijdens elke fase van de zwangerschap. De producten van Proceive zijn gedurende 5 jaar ontwikkeld op basis van meer dan 600 wetenschappelijke onderzoeken naar de meest belangrijke voedingsstoffen. Elk product biedt foliumzuur in de best opneembare vorm L-Methylfolaat en daarnaast op maat gemaakte ingrediënten in optimale, hoge sterkte en in zeer goed opneembare vormen. Zonder toevoegingen.

Baat het niet, dan schaadt het niet

Belangrijk is dat je de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Toen ons online redactielid en haar partner een kinderwens hadden, wisten zij nog niet van het bestaan van Proceive af. Maar hadden ze dat geweten, dan zouden ze deze supplementen met deze vorm van foliumzuur zeker ook gebruikt hebben, en was hun kinderwens misschien wel eerder vervuld geweest.

Proceive producten zijn onder andere beschikbaar bij Holland & Barret, Proceive.nl en bij diverse online winkels.

Kinderwens

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.