Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Ken

‘Ken je The war of the roses? Zo was het bij ons ook’

Laura (38) is single moeder van een dochter (13) en een zoon (11). Twee jaar geleden verbrak ze het contact met haar vader en moeder omdat hun destructieve gedrag doorwerkte in haar eigen gezin. ‘Mijn ouders maakten geen ruzie, ze voerden oorlog. Er werd geschreeuwd en gescholden, er werd met spullen gegooid, kamers werden gebarricadeerd, ze begroeven elkaars spullen in de tuin…’

‘Ken je The war of the roses? Zo was het bij ons ook’

“Elke keer als ik contact had met mijn vader of moeder ging het mis. Het eindigde altijd in een schreeuwpartij en met een rotgevoel. Net zoals vroeger thuis, ik ben ermee opgegroeid. Elke dag werd er geschreeuwd en gescholden. Als kind was het mijn grootste wens dat mijn ouders uit elkaar zouden gaan. Maar toen ze dat eindelijk deden, werd het er niet beter op. Want toen ze niet meer tegen elkaar konden schreeuwen, schreeuwden ze tegen mij. Die agressieve manier van communiceren was een ingesleten patroon, hun tweede natuur. Toen ik moeder werd, betrapte ik mezelf erop dat ik ook regelmatig schreeuwde tegen mijn kinderen. Ik had het gedrag van mijn ouders overgenomen. Het is vast niet alleen mijn opvoeding, het is een combinatie van nature en nurture. Maar feit was dat ik het gedrag van mijn ouders steeds meer begon te herkennen in mezelf. Mijn lontje werd steeds korter. Vooral ten opzichte van mijn zoon. Hij heeft een vorm van autisme en een heftig karakter. Als hij zijn zin niet krijgt, kan hij woest worden en enorm tekeergaan.

Tekst Anne Bakker | Beeld pexels.com

 

Lees het verhaal van Laura verder in Fabulous Mama editie 6-2022. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.