Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Zangeres Jennifer Ewbank met haar dochter en haar gitaar

Jennifer Ewbank: ‘Ik dacht dat muziek alleen voor mijn broer was weggelegd’

Als klein meisje had Jennifer Ewbank (31) het idee dat muziek alleen voor haar broer John Ewbank was weggelegd. Gelukkig komt ze er snel achter dat zijn carrière die van haar niet in de weg hoeft te zitten en zoekt ze het podium op. Van The Voice of Holland tot een tournee door Japan en optredens in België. Inmiddels heeft ze haar eigen stem gevonden en is ze bezig met het opnemen van een countryalbum. Ze woont samen met haar man Robin de Munk (37) en dochtertje Emily (4). Een zoontje is onderweg.

Jennifer Ewbank komt uit een vrij gezin uit Den Haag, bestaande uit haar vader en moeder, een oudere zus en twee broers. Een daarvan is de achttien jaar oudere John Ewbank, een bekende muzikant, schrijver en producer.

Ook Jennifer zingt al vanaf dat ze klein is. Tijdens het spelen, of in bed voor het slapengaan. Maar op de een of andere manier wil ze niet toegeven aan haar liefde voor muziek. “Toen ik nog heel jong was, zat John al volle bak in de muziek. Heel stom, maar ik had toen echt het gevoel dat dat zijn ding was, dat ik daar niet aan moest komen. Natuurlijk is het onzin, maar daar moest ik nog achter komen.”

Muziek heeft altijd in mij gezeten en gelukkig is het niet gelukt om er niks mee te doen.

Jennifer kiest na de middelbare school dan ook niet voor bijvoorbeeld het conservatorium, maar begint aan een produceropleiding. Dat muziek alleen voor John weggelegd is, omschrijft de singer-songwriter als een stomme gedachte, waarvan ze niet weet waar het vandaan kwam.

“John denkt natuurlijk helemaal niet zo. Die opleiding was ook niet mijn ding. Ik heb het wel afgemaakt, maar ik ben ook al snel zangles gaan geven aan kindjes. Thuis schreef ik liedjes. Muziek heeft altijd in mij gezeten en het is gelukkig niet gelukt om er niks mee te doen. Ook dankzij mijn moeder, die mij adviseerde om piano te gaan spelen in plaats van viool. Zingen met zo’n ding onder je kin gaat toch wat onhandig.”

Ik mocht alles doen wat ik wilde, als ik er maar eerlijk over was.

Jennifer is vlakbij het strand opgegroeid en was veel buiten. Haar ouders waren vrij in de opvoeding. Dat resulteerde niet in een losgeslagen dochter, in tegendeel. “Ik zocht door die vrije opvoeding niet heel veel de grenzen op, met stappen was ik altijd degene die als laatste naar huis mocht. Het waren meer normen en waarden die belangrijk waren.

De allergrootste no go bij mij thuis, vooral bij mijn vader, was liegen. Dat was echt not done. Ik mocht alles doen wat ik wilde, als ik er maar eerlijk over was. Het was echt niet zo dat je altijd alles maar moest vertellen, maar we waren heel open waardoor iedereen gelijkwaardig was. Er werd van niets raar opgekeken en we werden geaccepteerd zoals we waren. Ik kijk terug op een fijne jeugd.”

Dit artikel is onderdeel van een interview met Jennifer Ewbank in fabulous mama | nummer 1-2 | 2019. Nooit meer iets missen? Bekijk onze voordelige abonnementen.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.