Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

In de speeltuin

In de speeltuin: column van Angela Schijf

Angela Schijf (41) is getrouwd met acteur en muzikant Tom Van Landuyt (53) en mama van Bloem (16), Mensje (14) en Zus (8). Iedere editie schrijft ze een column voor Fabulous Mama.

In de speeltuin

De eerste jaren loop je er voornamelijk achteraan. Het wil alles doen waar het nog te klein voor is. Het neemt, in die éne seconde dat je niet oplet, een hap zand. Of het krijgt een duw van een andere peuter. Een speeltuin is voor moeders van jonge kindjes voornamelijk troubleshooten. Pas als ze iets ouder zijn is het wel aardig. Ze vermaken zich quasi zelfstandig, zijn buiten, bewegen. Hartstikke verantwoord en als je geluk hebt lees je een paar regels uit een boek.

Weer iets ouder hebben ze niet meer genoeg aan een wipkip en een schommel. Het zware geschut, dat is wat ze willen. Klimtoestellen, met gevlochten touwen die wel vijf meter de hoogte in gaan, als bij een piratenboot. Glijbanen met hobbels en snelle bochten. Wiebelende balken, torenhoge kraaiennesten (de piratenboot, weet je wel), speelnetten met gapende gaten (“Spleetnetten,” noemt Zus ze), roetsjbanen (“Echt sneller dan een glijbaan, mama!”), kabelbanen, tollen, tonnen, schiet-, kunst- en vliegwerkdingen. Hoe sneller, hoe harder, hoe misselijkmakender, hoe beter! En dan heel hard gillen. Héééél hard. En gieren van het lachen.

Ik zit erbij en kijk ernaar. Als ik eerlijk ben, heb ik mijn beste tijd in de speeltuin wel gehad. Vergeet steevast m’n boek. Krijg in no-time een houten kont. Best zielig voor Zus. Zij wil altijd meteen spelen als we er eentje passeren. Ik verzin negen van de tien keer een smoesje opdat we die openbare zandbak met die griezelige toestellen niet hoeven te betreden.

Tekst Angela Schijf | Beeld unsplash.com

 

In Fabulous Mama 3-2021 lees je de rest van de column van Angela. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.