Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

ik vind de lockdown

‘Ik vind de lockdown heerlijk’: taboe Thursday

Imke (36): “Om mij heen baalt iedereen van de coronaregels. Mijn zus voelt zich eenzaam als zzp-er, mijn oude buurvrouw durft de deur niet meer uit en mijn drie kinderen (7, 10 en 13) missen hun oude leventje. Maar zelf vind ik het heerlijk. Ik geniet van de rust, alles een tempootje lager… Het heeft mij veel goed gedaan.

‘Ik vind de lockdown heerlijk’

Voor corona was ik altijd druk. Ik had vaak het gevoel achter de feiten aan te rennen. Altijd maar die race tegen de klok om de kinderen op tijd af te leveren voor sport, bijles,speeldates enzovoort. En dan ook nog mijn eigen werk tussendoor, het huishouden en sociale verplichtingen. Terugkijkend snap ik bijna niet hoe ik het allemaal deed. Oké, dat online naar school gaan thuis was minder geslaagd. De hele dag iedereen om me heen hebben was aardig intens. Gelukkig deden mijn kinderen het prima en had ik weinig omkijken naar hen, maar ze leerden minder goed en misten hun schoolleventje in de klas met vriendjes.

Rat race

Toch heeft de lockdown in grote lijn veel meer rust in ons gezin gebracht. Het voelt alsof we een beetje uit de ratrace van het leven zijn gestapt. Voor corona hadden we een druk sociaal leven met veel afspraken, etentjes en dat soort dingen. Aan de ene kant heel gezellig natuurlijk, maar het bracht ook veel onrust. Nu die sociale factor voor een deel is weggevallen, merk ik hoe fijn ik het vind. Vaak ging ik ook naar dingen toe uit plichtsbesef of vanwege fear of missing out: als iedereen gaat, moet ik er ook bij zijn… Dat gevoel is helemaal weg. Mijn focus ligt nu op thuis en dat voelt goed. We hebben meer tijd voor elkaar. We drinken vaker een kop thee samen, doen een spelletje of maken een wandeling.

Ook het thuiswerken vind ik ideaal; ik kan mijn eigen tijd indelen en afspraken doe ik via zoom. Ik werk efficiënter, zit minder in de auto en besteed minder tijd aan loze kletspraatjes. Vrije tijd besteed ik nu aan een boek lezen, koken en leuke dingen doen met mijn gezin. Natuurlijk gun ik het alle horeca- en winkelondernemers dat hun deuren weer open mogen! En als het zover is ga ik ook zeker weer gezellige dingen doen met vrienden en familie. Maar als de lockdown straks voorbij is, ga ik proberen de rust zo lang mogelijk vast te houden. Ik wil niet meer terug in die ratrace!”

Ben jij ook een ‘taboemoeder’ en wil je (anoniem) een grote of kleine zonde opbiechten?Mail naar redactie@oseberg.nl  o.v.v. ‘Taboemoeder’.

 

Dit artikel komt uit de nieuwste Fabulous Mama 4, deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.