Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

'Ik stalk mijn kinderen'

‘Ik stalk mijn kinderen’

Marije (43) is moeder van Luca (15) en Mira (13). Ze is overbezorgd en wil graag altijd weten waar de kinderen zijn en wat ze doen. “Toen ze klein waren, had ik Luca en Mira altijd goed in het vizier, maar sinds ze naar de middelbare school gaan heb ik het gevoel dat ze me ontglippen.”

Magister

Ik ken hun docenten niet meer persoonlijk, ik weet niet precies met wie ze rondhangen en ik weet niet wat ze allemaal uitspoken. Magister is een uitkomst; ik vind het fijn dat ik precies kan zien wat ze voor huiswerk moeten maken en of ze voldoendes halen voor hun proefwerken en opdrachten. Uit zichzelf vertellen ze namelijk niets. Als ik vraag hoe het op school was, krijg ik standaard het antwoord: ‘Oké.’ Door in Magister te kijken weet ik in elk geval hoe het écht gaat wat betreft hun schoolprestaties. Ik hou bij wat ze voor de volgende schooldag geacht worden te doen en check ’s avonds of alles af is.

Stalker

Mijn kinderen vinden dat heel irritant en noemen me een ‘stalker’. Ze willen dat ik afstand neem en ze het vertrouwen geef om dingen zelfstandig te doen. Mijn oudste zei laatst heel wijs: ‘Is de bedoeling van opvoeden niet dat je ons leert om dingen zelf te doen!?’ Hij heeft gelijk, maar ik kan ze nog niet loslaten. Ze zijn nog zo klein en overal liggen gevaren en risico’s op de loer.

GPS tracker

Ik maak me bijvoorbeeld zorgen dat ze verkeerde vrienden krijgen. Dat ze gaan drinken en drugs gebruiken. Ik wil ze daartegen beschermen. Een paar weken geleden heb ik stiekem een GPS tracker app geïnstalleerd en de kinderen toegevoegd. Volgens mij hebben ze het nog niet door, maar ik weet het niet zeker. Ik kan nu precies zien waar ze zijn en welke routes ze nemen en of ze ergens anders heen gaan dan ze zeggen. Het geeft me rust om te weten waar ze zijn. Het werkt alleen wel verslavend: ik keek al meerdere keren per dag op Magister en daar is nu ook die tracker app bijgekomen.

Laatst had mijn zoon een feestje en heb ik de hele avond meegekeken waar hij was. Mijn man vindt dat ik te ver ga. Misschien is dat wel zo, het voelt inderdaad wel een beetje als stalken…

Dit artikel is te lezen in editie 8-2020. Bestel deze hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.