Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Ik slik

‘Ik slik stiekem de ADHD medicijnen van mijn zoon’

‘Ik slik stiekem de ADHD medicijnen van mijn zoon’ Taboe Thursday.

Eline (43): “Mijn oudste zoon van dertien heeft ADHD. Hij is extreem druk, impulsief, prikkelbaar en slaapt slecht… Althans, als hij geen ritalin slikt. Met medicijnen is hij een ander kind! Het is alsof zijn hele systeem tot rust komt. Hij luistert beter, doet beter mee in de klas en kan zich concentreren op zijn huiswerk. Ik ben zelf nooit gediagnosticeerd, maar van nature ben ik ook vrij druk en hyper. Ik heb weinig rust in mijn lijf en mijn hoofd staat nooit stil. Ook vind ik het gezinsleven met drie jongens (van 13, 11 en 8) heel druk. Ze hollen door het huis, schreeuwen tegen elkaar, stoeien en maken ruzie. Mijn dagen op kantoor zijn relaxter dan mijn dagen thuis!

Rust

In een tijdschrift las ik dat studenten ritalin slikken omdat ze er rustig en gefocust door kunnen studeren. Die rust kon ik ook wel gebruiken. De eerste keer dat ik het probeerde, was in een weekend toen mijn man er niet was en de jongens alle drie een vriendje te logeren hadden. Het was zo’n chaos in huis, ik dacht dat ik  gek werd. Met dat artikel in mijn achterhoofd, pakte ik de medicijnen van mijn zoon en nam een pil. Baat het niet, het schaadt evenmin, dacht ik. Het was heerlijk! Ik voelde me rustig en kalm en kon me helemaal afsluiten voor mijn omgeving. Ondanks de drukte en het lawaai in huis, heb ik van A tot Z de krant gelezen, een unicum! Ik hoorde de kinderen wel, maar had geen last van het geluid. Ik zat in mijn eigen wereld. Bijkomend voordeel is dat het lijkt of de ritalin ook mijn hongergevoel vermindert. Op dagen dat ik het middel slik, heb ik bijna geen eetlust. Ideaal om een kilootje af te vallen.

Ritalin

Ik realiseer me natuurlijk dat het not done is om stiekem de medicatie van mijn zoon te slikken. De huisarts-assistent heeft een keer een opmerking gemaakt toen ik een herhaalrecept kwam halen, ze vond dat de voorraad zo snel op was… Ik heb toen gezegd dat mijn zoon een strip was verloren op schoolkamp. Dat voelde heel slecht. Toch wil ik mijn wonderpil niet opgeven. Ik slik hem ongeveer eens per twee weken, soms twee tegelijk. Ik doe het alleen op dagen dat ik er echt doorheen zit en het werkt perfect. Met een ritalinnetje op ben ik relaxed en kan ik de boel de boel laten. Ik zit dan rustig de hele middag met een kop thee op de bank een boek te lezen. Het verdient zeker geen schoonheidsprijs, maar ritalin maakt me een relaxtere moeder!”

Ben jij ook een ‘taboemoeder’ en wil je (anoniem) een grote of kleine zonde opbiechten?Mail naar redactie@oseberg.nl  o.v.v. ‘Taboemoeder’.

 

Dit artikel komt uit een eerdere editie van Fabulous Mama.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.