Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Ik heb moeite met de islamitische cultuur

‘Ik heb moeite met de Islamitische cultuur’

Elke maand onthult een dappere moeder haar taboe-verhaal. Deze maand lees je het verhaal van Ilse.

‘Ik heb moeite met de Islamitische cultuur’

Ilse (42): “Ik ben geen racist. Mijn schoondochter is Turkse en ik hou van haar. Ik hou van reizen en sta open voor andere culturen. Maar ik vind de islamitische cultuur vrouwonvriendelijk. Dat betekent niet dat ik discrimineer. Ik heb ook aanmerkingen op de westerse cultuur, zo vind ik onze wegwerpcultuur om te huilen. Maar ik ben wel vrij om me te kleden en te gedragen zoals ik dat zelf wil.

Turkije

In Turkije is dat wel anders. Ik heb er slechte ervaringen met mannen. Op de markt en in restaurants word ik er structureel genegeerd. Als ik een vraag stel, kijken mannen langs me heen en geven antwoord aan mijn man. Alsof ik niet besta! Ik ervaar het als zeer respectloos en onprettig. Ik voel me niet op mijn gemak in Turkije. Ik ga liever op vakantie naar Griekenland.

Nederland

Ook in Nederland hebben we te maken met de vrouwonvriendelijke kant van de islamitische cultuur. Mijn dochter heeft op school ongeveer 80 procent islamitische klasgenoten. Als zij een minirok aanheeft of een hemdje met spaghettibandjes draagt, wordt ze standaard uitgemaakt voor ‘hoer’.

Taboemoeder

Heb jij een groot geheim dat je met niemand kan delen omdat het taboe is? Maar wil je het toch aan iemand kwijt. Mail ons dan op redactie@fabulousmama.nl, en misschien zie je jouw verhaal binnenkort (anoniem) op onze site!

 

Lees het hele taboeverhaal in de nieuwste editie van Fabulous Mama 2-2022. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.