Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Ik heb een hekel

‘Ik heb een hekel aan de vriendin van mijn zoon’

Marije (42): “Mijn zoon van 15 heeft sinds een jaar een vriendin. Hij is ontzettend verliefd en vindt haar helemaal geweldig. Het is Latifa voor en Latifa na. Ze hebben elkaar leren kennen op atletiek en vorig jaar op kamp is het ‘aan’ gegaan. In eerste instantie vond ik het leuk. Stijn verliefd… zo schattig. Maar schattig vind ik het ondertussen allang niet meer. Ik word gek van die twee! En vooral van haar.

‘Ik heb een hekel aan de vriendin van mijn zoon’

Elke middag liggen ze samen te hangen op zijn kamer. Wat ze precies doen weet ik niet en ik wil het ook niet weten. Ik heb mijn zoon wel verteld waar de condooms liggen en dat hij altijd goed moet luisteren naar de wensen van een meisje. Maar eerlijk gezegd vind ik de seks nog het minst erg, dat hoort er nu eenmaal bij. Wat ik moeilijk vind om te zien, is hoe ze hem in haar macht heeft. Zij is de baas, hij volgt haar als een hondje. Meestal komen ze na school samen hierheen en verdwijnen meteen in zijn kamer. In het begin ging ik nog thee met koekjes brengen, maar dat doe ik niet meer. Mijn zoon heeft expliciet gevraagd of ik ze met rust wil laten. Latifa eet graag fruit ’s middags, dus Stijn maakt – heel lief – bordjes met fruit voor haar klaar.

Indringster

Rond zes uur ga ik koken en negen van de tien keer komt Stijn dan vragen of Latifa mee mag eten. Ik vind het onaardig om nee te zeggen, dus ik zeg bijna altijd ja. Maar eigenlijk heb ik er helemaal geen zin in! Ik wil gewoon aan tafel met mijn eigen gezin, met z’n vieren. Zonder haar. Ze voelt als een indringster. Stijn grinnikt om alles wat ze zegt en is het altijd met haar eens. Hij doet ook alles wat ze wil. Als ze een ijsje wil na het eten, gaat hij het voor haar halen. Als zij zin heeft om een romcom te kijken, doen ze dat. Terwijl Stijn altijd een hekel had aan romantische films en het liefst voetbal keek met zijn vader.

Ik weet niet zo goed hoe ik om moet gaan met de situatie. Ik kan het meisje niet zomaar de deur uit zetten. Ik wil ook geen verwijdering van mijn zoon. Zolang hij voor haar kiest, heb ik haar te accepteren. Ik kan alleen maar hopen dat het snel uit gaat!”

Dit artikel komt uit een eerdere editie van Fabulous Mama.

Ben jij ook een ‘taboemoeder’ en wil je (anoniem) een grote of kleine zonde opbiechten?Mail naar redactie@oseberg.nl  o.v.v. ‘Taboemoeder’.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.