Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Hoe overleef ik… de avondspits

Hoe overleef ik… de avondspits

De situatie aan het einde van de dag in een gezin met jonge kinderen: vermoeid kroost, gestreste ouders, een lijst boodschappen die gehaald moet worden en een voedzame maaltijd die op tafel moet komen. Hoe maak je daar in vredesnaam een succes van? Niet, zegt Eva, dus doe het anders.

Van de trap vallen met mijn baby in mijn armen omdat ik gehaast het bad wil laten vollopen terwijl het eten staat te pruttelen, en ik mijn dochter niet beneden in haar wippertje wil laten omdat ze gaat huilen zodra ik uit haar zicht verdwijn. Been there. (Gelukkig had ik alleen blauwe plekken en had   Reza niets.) Een peuter die gillend een doos lolly’s uit het schap in de supermarkt trekt en die door het gangpad gooit terwijl ik na mijn werk boodschappen doe. Check. Met een dreumes aan mijn been een onbegrijpelijk recept van zo’n maaltijdbox-bezorger koken (Uit de voorraadkast: bloem. Are you kidding me?!) Vervolgens houdt de eenjarige aan tafel haar mondje stijf dicht. Waarna ik boos word op haar, op mezelf omdat ik boos word en daarna op mijn vriend, gewoon, omdat hij er is.

Ik geef toe: einde-dag-drama’s zijn in mijn leven een bekend fenomeen. Een moe kind van de opvang halen, nog ‘even’ naar de supermarkt willen en toch gezellige familiediners verwachten met overprikkelde peuters, we maken allemaal dezelfde fouten. Maar na jaren avondspitsen overleven met een jong kind ben ik achter het geheim om er toch een succes van te maken: je kunt als ouder het best zo lui mogelijk zijn. Streef niet naar perfectie, streef naar rust aan je kop. Zo is koken een keuze – magnetron-pannenkoeken zijn voor je kind net zo lekker als ‘echte’, want smaak hebben peuters en kleuters toch niet. Ga voor de makkelijke weg met mijn tips en je avondspits wordt appeltje-eitje.

Tekst Eva Munnik | Beeld Shutterstock.com

Benieuwd naar de tips van Eva? Je leest ze in Fabulous Mama 8-2020. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.