Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Het nieuwe normaal

Het nieuwe normaal

“Mama, als het mag van corona, gaan we dan naar het zwembad? Dat wil ik zó graag!” Ik knik ja, en raak vertederd door haar vraag. Zo’n klein meisje dat doorheeft dat er momenteel niet veel mogelijk is vanwege corona. Ze wordt zich steeds wat meer bewust van hetgeen er om haar heen gebeurt.

Het nieuwe normaal

Ze groeit op in een gekke tijd en zal nooit écht weten ‘hoe het eerst was’. Bijzonder eigenlijk, hoe de eerste levensjaren zo snel verdwijnen uit onze herinnering, terwijl kinderen in deze periode juist ontzettend veel leren. Ze leggen de basis voor de hechting, leren de wereld een beetje beter begrijpen, leren sociaal te zijn, samen te spelen en veerkrachtig om te gaan met tegenslagen.

‘Voor haar is, wat er straks ook komt, normaal. en weet ze niet beter, behalve als wij het haar vertellen’

Het zwembad

Ze vraagt nogmaals: “Maar mama, wanneer gáán we dan naar het zwembad, daar waar we ook met Thelma de hond waren?” Ik realiseer me ineens dat ze helemaal niet het binnenzwembad bedoelt. Ze bedoelt het buitenzwembad bij het Marineterrein, waar we afgelopen zomer waren. Ik gniffel om hoe klakkeloos ik ervan uitging dat ze het ‘warme’ binnenzwembad bedoelde. Natuurlijk bedoelt zij niet het ‘echte’ zwembad. Hoe kan ze ook, daar is ze al zo ontzettend lang niet meer geweest. Hoe ingewikkeld alles rondom de lockdown ook is, ik weet dat zij zich er later vrij weinig tot niets van zal herinneren. Voor haar is, wat er straks ook komt, normaal en weet ze niet beter, behalve als wij het haar vertellen.

Serena van Mil (36) is gezinscoach, columnist en oprichter van het platform Van Single tot Bonusmama. Ze is bonusmama van Dymar (12) en mama van Charlie-Fay (3). Zij en haar verloofde leven als samengesteld gezin in Amsterdam Oud-West.

 

In Fabulous Mama 3-2021, lees je de rest van het column van Serena. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.