Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Het is vreselijk

‘Het is vreselijk om toe te geven, maar ik ben verslaafd aan mijn mobiele telefoon’

‘Het is vreselijk om toe te geven, maar ik ben verslaafd aan mijn mobiele telefoon’ Ineke: “Ik zit veel te veel op mijn telefoon! Als ik eerlijk ben, denk ik wel vier tot vijf uur per dag. Het begint ’s ochtends al als ik wakker word. De telefoon ligt altijd op mijn nachtkastje, dus ik zie meteen of ik gemiste berichtjes en oproepen heb. Die bekijk ik eerst. Dan zet ik koffie en kruip ik met mijn mok weer in bed om mijn social media te checken.

‘Het is vreselijk om toe te geven, maar ik ben verslaafd aan mijn mobiele telefoon’ Taboe Thursday.

Voor mijn werk – ik manage een team bij een zorginstelling – zit ik ook veel op mijn telefoon. Ik moet afspraken en evaluatiegesprekken inplannen en dat gaat allemaal per mail en app. Onderweg en thuis kijk ik ook televisieprogramma’s op mijn telefoon, app en mail ik privé en zoek ik continu van alles op, van leuke vakantiebestemmingen tot webshops en nieuwe recepten…

Het stomme is dat ik mezelf voortdurend tegen mijn drie kinderen hoor zeggen dat ze minder op hun schermen moeten zitten, dat hun concentratie en zicht erdoor achteruitgaan. Maar ondertussen lukt het mezelf niet om mijn telefoon weg te leggen! Ik ben zo’n moeder die bij de zwemles alleen maar op haar mobieltje zit te kijken. Mijn kinderen vinden het heel vervelend en moeten me regelmatig roepen om mijn aandacht te vangen: ‘Kijk nou, mama! Luister je wel?’

Ik schaam me…

Ik schaam me rot. Ik wil loskomen van die telefoon, maar check bijna dwangmatig elke paar minuten of er meldingen zijn. Ook als ik geen piepje hoor. Ik heb sinds kort een nieuwe app die mijn telefoongedrag volgt en waarmee ik kan instellen hoelang ik op bepaalde apps kan zitten. Het is heel confronterend, want ik ontdekte dat mijn verslaving zelfs nog veel erger is dan ik dacht! Maar ik wil echt minderen. Ik wil een moeder zijn die aandacht heeft voor haar kinderen en niet voor haar telefoon. Ik moet afkicken. Maar hoe ga ik dat doen?”

Dit artikel komt uit een eerdere editie van Fabulous Mama.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.