Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Het beest

Het beest: column Angela Schijf

Angela Schijf (41) is getrouwd met acteur en muzikant Tom Van Landuyt (53) en mama van Bloem (16), Mensje (14) en Zus (8). Volg mij op twitter @angelaschijf of op Instagram @angelaschijfofficial.

Het beest

Haar klas mag zich verkleden ter gelegenheid van het een of ander. Zus wil heel graag haar Belle-jurk aan, en nog liever wil ze dat Dris haar Beest zal zijn. Maar ze durft het hem niet te vragen. Wat als hij haar afwijst? Of erger, haar stom of kinderachtig vindt? “Ik wil hem niet dwingen, mama.” Er treedt een pijnlijk herkenbaar systeem in werking. De sluwe slang van onzekerheid kruipt uit z’n hol, zo het hoofdje van Zus in.

Van een concreet vraagstuk: is Dris bereid om zich als beest te verkleden, verliest ze zich bijna in een existentiële crisis: ben ik wel mooi genoeg om Belle te zijn? Kordaat weerleg ik deze dwaze gedachten. Er bestaat geen enkele twijfel aan haar schoonheid, vanbuiten én vanbinnen. Ze is de leukste en de beste. Ze is gorgeous (dat vind ik zo’n lekker vet woord). Ik ga ervan uit dat ik genoeg overredingskracht heb om haar per direct uit haar impasse te halen. Dat is niet zo. Ze blijft down en denkt dat ze beter zelf als beest kan gaan. Ik moet iets ondernemen. Het is erop of eronder. Ik stuur een bericht aan de mama van Dris: “Hi, ik heb een Belle die op zoek is naar een Beest voor het verkleedfeest. Groetjes, Angela”. Het zweet staat op m’n snor.

Je leest meer van de column in de nieuwste Fabulous Mama 7-2021. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.