Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Gezinsdynamieken

Gezinsdynamieken

Serena van Mil (38) is gezinscoach, columnist en oprichtster van het platform ‘van Single tot Bonusmama’. Ze is Bonusmama van Dymar (14) Mama van Charlie-Fay (5) en Aiden (2 maanden). Samen met haar verloofde leven zij als samengesteld gezin in Amsterdam Oud-West.

Gezinsdynamieken

Een tijdje terug waren we met mijn hele familie een week op vakantie naar Ibiza. Het was een cadeau van mijn vader aan al zijn kinderen en kleinkinderen. Gezien zijn medische geschiedenis wilde hij graag herinneringen maken nu het nog kon. Wat een cadeau. Voor ons allemaal was het heel bijzonder, want vroeger gingen we nooit met ons gezin naar het buitenland. En inmiddels is onze familie uitgegroeid tot een vrolijke bende van negentien personen inclusief alle kleinkinderen.

Wij hebben als gezin een bijzondere tijd gehad. Ik woonde vroeger samen met mijn ouders en mijn drie zussen. Rond mijn vijftiende kwam mijn nichtje bij ons in huis wonen. Hiermee veranderden naast de drukte ook de dynamiek en de rollen binnen ons gezin. Ik ging van jongste naar één na jongste. Mijn nichtje en ik schelen anderhalf jaar. Met veel liefde, zorg en zusterlijke onenigheden zijn we met elkaar opgegroeid tot een fijne en zorgzame familie. Mijn moeder overleed helaas zeven jaar geleden, wat
maakt dat mijn vader met vier dochters overgebleven is.

In ons ouderlijke gezin had en kreeg iedereen zijn rol: verzorgend, rebels, bemiddelend. Het was een wisselende dynamiek die ons regelmatig bezighield. Nu we volwassen zijn hebben we een familie die graag samen is, maar waarvan de familieleden er ook van houden op zichzelf te zijn.

 

Lees de column van Serena ook Fabulous Mama editie 5-2022. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.