Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Kinderprostituutje uit Brazilie

De heftige wereld van kinderprostitutie

Tienduizenden toeristen trekken naar Fortaleza in Brazilië voor zon, zee en strand. Maar de stad heeft ook een andere, inktzwarte kant: de kinderprostitutie tiert er welig. Lane (nu 20): “Toen mijn vader op mijn 13de ineens verdween, zat er niets anders op dan me te laten oppikken door mannen.” Nicole Franken reisde af naar Fortaleza en legde de hartverscheurende realiteit vast.

Ramona (17)

“Als er geen geld is voor eten, moet ik de straat op om geld te verdienen met prostitutie. Ook al ben ik hoogzwanger. Het is mijn enige middel van bestaan. Ik zorg voor mijn kind en ook voor mijn broertje, nadat mijn moeder door een drugsbende is vermoord.”
Zwanger meisje moet zich prostitueren

Ellis (14)

“Vanaf mijn 11de werkte ik als prostituee op straat. Toen ontmoette ik Lúcio, de liefde van mijn leven. Ik werd zwanger en we kregen een dochter. Ze is zo mooi. Alleen weten we niet hoe we voor haar moeten zorgen. We hebben immers geen inkomen en geen woning.”
Jonge vader en moeder

Rafaela (18)

“Ik heb mijn moeder vergeven, dat ze mij als 7-jarig meisje liet misbruiken door mannen. Ook zij had een verhaal. Belangrijk is dat mijn dochter alle liefde krijgt en de keten van prostitutie en drugsverslaving verbreekt.”
Moeder liet dochter misbruiken

Magdalena (13)

“Toen de fotografe over mijn wang aaide, moest ik huilen. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst liefdevol ben aangeraakt”, zegt de 13-jarige, aan crack verslaafde prostituee Magdalena.
Kinderprostituutje uit Brazilie
[td_smart_list_end]

‘God luisterde niet’

“Ik was 13.” Ze sluit even haar ogen. “Ik ruik nog altijd hun geur. Varkens waren het. Ze deden je pijn. ‘Hou je kop’, zeiden ze, ‘we betalen, dus we mogen alles met je doen.’ Elke dag bad ik tot God dat hij mij zou helpen. Maar God luisterde niet.” Lane (nu 20) is een van de vele slachtoffers van kinderprostitutie in Brazilië.

Afgelopen mei verscheen het rapport ‘Offenders on the move’, het eerste wereldomvattende onderzoek naar seksuele uitbuiting van kinderen in het toerisme en de reiswereld.

De conclusie is onthutsend: internet maakt dat meer mensen reizen en dat zelfs de meest desolate plekken binnen handbereik liggen en daarmee ook de kans op seksueel misbruik toeneemt. En die kans is in Fortaleza groot.

Dit artikel komt uit een eerdere editie van Fabulous Mama.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.