Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Estavana

Estavana Polman: coverstory

Ze zette handbal in ons land op de kaart, maar werd pas echt voorpaginanieuws toen ze een relatie – en een baby, Jesslynn – kreeg met voetballer Rafael van der Vaart. Estavana Polman (25): “Toen ik wilde komen, zei Rafael: ‘Het kan wel zijn dat er een paparazzo voor de deur ligt.’ Ik dacht: wat ben jij nou voor een arrogante lul? Wist ik veel.”

Estavana Polman: coverstory

Een goed inkijkje in het karakter van Estavana geeft ze halverwege het gesprek, misschien wel ongemerkt, zelf, als ze vertelt over die keer dat ze voor het eerst Rafael ging opzoeken, in Sevilla. Ze had hem alleen nog maar op FaceTime gezien en dit zou hun eerste echte ontmoeting worden. Er was geen twijfel of haar haar wel goed zat of dat ze de juiste outfit aanhad. Ze stapte in het vliegtuig in haar Hummel-trainingsbroek, met een petje op en twee van die grote sporttassen over haar schouders. Gewoon, precies zoals ze elke dag naar de training gaat. Niet dat ze niet zenuwachtig was, hoor. Bij de tussenstop in Parijs belde ze paniekerig met haar beste vriendin Sanne. Zo van: “Mijn god. What the fuck ben ik aan het doen?”, maar over de rest, uiterlijke zaken: ze haalt haar schouders erover op.

Appartement

Het is half negen in de ochtend als we hebben afgesproken voor het interview bij Estavana thuis, in Esbjerg, Denemarken, waar ze sinds anderhalf jaar samen met Rafael van der Vaart (35) woont. Toegegeven, door voorgaande huizen van Rafael, die we in het verleden voorbij hebben zien komen in de bladen, waren de verwachtingen misschien wat hooggespannen, maar dit appartement is eigenlijk vooral heel doorsnee. Bij binnenkomst hangt bij de voordeur de was op een droogrek te drogen en in de slaapkamer, die er direct naast ligt, is het bed nog omgewoeld van de nacht.

Rafael komt, nog ietwat slaperig, uit die kamer, zijn haar in de net-uitbed- stand. Er is ook nog een kamertje voor Jesslynn, twee badkamers een soort vide en een U-vormige woonkamer en keuken ineen. In de hoek van de woonkamer ligt het speelgoed van Jesslynn (heel herkenbaar: veel roze, veel plastic), en overal liggen stapeltjes met boeken, post en andere prullen die in weken zijn verzameld, maar eigenlijk nooit op hun plek zijn gelegd of gezet. Estavana: “We hebben in het begin wel gekeken naar grotere huizen, zoals hier aan zee, maar dan moet je voor alles de auto pakken.

Dit appartement vond ik direct mooi: lekker licht, compact en je loopt zo de stad in. Zo veel ruimte hebben we toch niet nodig?” Ze haalt haar schouders op en zet Jesslynn vanaf haar heup in een loopstoel. Zelf ploft ze neer op een eetkamerstoel aan tafel. Haar blote voet half op de zitting. Dan met een grijns: “Ik heb trouwens nog niets aan mezelf gedaan, maar dat had je denk ik al wel gezien, he?”

Door Marije Veerman | Fotografie Fiona Ruhe @smanagamant.co.uk

Dit artikel komt uit een eerdere editie van Fabulous Mama.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.