Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Eindelijk moeder

Eindelijk moeder: ‘Met mijn buik groeide ook de band met de papa’s’

Twintig jaar lang verlangde de lesbische Brenda Schol (46) naar een kind, maar ze vond niet de juiste donor. En toen, op haar 40ste, was daar Klaas en besloten ze er voor te gaan: “Zo mooi om Milan’s komst te delen. Terwijl ik bijkwam van de keizersnee, lag ze heerlijk op Klaas zijn buik.”

“Ik was 21 en had een heleboel vriendjes gehad, maar echt verliefd werd ik pas toen ik voor het eerst met een vrouw sliep. Toen wist ik dat ik lesbisch was. Het was een opluchting toen ik het eindelijk zeker wist, maar tegelijkertijd barstte ik ook in tranen uit. Omdat ik me realiseerde dat ik nooit op een natuurlijke manier met een geliefde kinderen zou kunnen krijgen.”

‘Ik ga champagne bestellen’, zei hij. ‘We gaan het doen!’

Vanaf haar 30ste groeit de kinderwens van Brenda. Ze probeerde op verschillende manieren om geschikte mannen te vinden die co-ouder wilden zijn, maar de zoektocht duurt lang. Na haar 40e verjaardag ontmoet je toevallig via via Klaas. Hij had al twintig jaar een relatie had met een man, en zij waren al jaren opzoek naar een wensmoeder.

Brenda: “Het klikte meteen tussen ons. We delen veel opvattingen, kunnen goed met elkaar praten en het voelde veilig om hetzelfde netwerk te bezitten. Tijdens de tweede afspraak, niet veel later, op een terras stond Klaas na een halfuur ineens op. ‘Ik ga champagne bestellen’, zei hij. ‘We gaan het doen!’”

Ik zag twee strepen op de zwangerschapstest verschijnen. Twee strepen…?!

Het geduld van Brenda werd opnieuw op de proef gesteld, nu door het ziekenhuis. De tests van bloed, zaadjes, eitjes en mijn baarmoeder duurden maanden, en voordat ze het ivf-traject mochten starten, moesten ze acht keer IUI doen. “Ik raakte niet in verwachting, maar was na die acht keer wel weer een jaar ouder.”

Ook de eerste ivf-pogingen brachten geen succes. “Ik wilde al opgeven, totdat het gebeurde. Bij de tweede terugplaatsing. Ik zag twee strepen op de zwangerschapstest verschijnen. Twee strepen…?! Ik belde Klaas: ‘Hou je vast’, zei ik.”

Op 3 maart werd onze zoon Milan geboren.

Dit artikel komt uit een eerdere Fabulous Mama

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.