Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Nadya

Een droom zonder plan blijft een wens

Nadya (36) is een ambitieuze moeder met een ernstige psychische aandoening, maar noemt zichzelf liever een manic momboss. In haar columns deelt zij haar reis als mompreneur in het financieel vrij worden en haar dromen waarmaken. Mocht je meer willen lezen over haar reis dan kun je Nadya volgen op Instagram: @manicmomboss

Een droom zonder plan blijft een wens

In mijn vorige column deelde ik hoe mijn ultieme droom van moeder worden vorig jaar juni uitkwam. Vandaag deel ik over welke droom ik afgelopen maand heb laten uitkomen en dat heeft alles te maken met mijn reis naar financiële vrijheid! In 2020 won ik Talent Night van TEDxAmsterdamWomen en begon ik na mijn TEDx Talk mijn eigen bedrijf als auteur en spreker. Doordeweeks werk ik fulltime in loondienst bij de overheid en is het ondernemen nog steeds mijn side hustle. Mijn grootste droom is om financieel vrij te worden en als digital nomad mom te kunnen werken. Om dit waar te kunnen maken heb ik verschillende doelen met mijn bedrijf opgesteld. Een droom zonder plan blijft anders maar een wens.

De afgelopen drie jaar bood ik mijn diensten in het Nederlands aan en gaf ik heel af en toe een lezing in het Engels. Dit jaar begon ik met het geven van consulten en masterclasses aan vrouwelijke (neurodivergente) ondernemers. Ook begon ik mijn eigen podcast in het Engels, waarin ik mijn reis naar financiële vrijheid deel als moeder met een bipolaire stoornis type 1 en andere vrouwelijke (neurodivergente) ondernemers te gast heb. In maart begon ik in het Nederlands mijn consulten en masterclasses te geven en ging ik in april voor 3 weken op workation naar Dubai en Abu Dhabi. Terwijl ik daar Ramadan en Eid vierde met familie had ik inmiddels ook consulten in het Engels gegeven en was ik bezig met de 2e lancering van mijn Nederlandse online cursus. Hierdoor kon ik daadwerkelijk het leven van een digital nomad mom ervaren met alles erop en eraan.

Een droom Dromen die uitkomen, moet je vieren

Terwijl op dit moment mijn cursisten bezig zijn met het doorlopen van mijn online cursus vier ik tijdens het schrijven van deze column het uitkomen van een droom. Afgelopen maand mocht ik namelijk tijdens Talent Night 2023 mijn Engelse consultancy programma uitreiken aan de 2 winnaars. En…zal seizoen 2 van mijn podcast in samenwerking met TEDxAmsterdamWomen gaan. Ik vierde mijn succes tijdens het concert van Beyonce. Alleen was dit een trigger voor mijn mentale gezondheid (bipolaire stoornis). Afgelopen week voelde ik namelijk voor het eerst in lange tijd weer dat ik manisch aan het worden was. Op dat moment ben ik té gelukkig, voel ik mij kei goed en wil ik alles behalve slapen. Ik moet dan mijzelf dwingen om rust te nemen en hoe gek het ook klinkt: minder gelukkig gaan voelen. Ik besloot om een aantal dagen naar een all-inclusive resort te gaan, die ook babyvriendelijk is. Zo kon ik mij focussen op het stabiliseren van mijn energie en had onze kleine genoeg leuke activiteiten. Overdag samen zwemmen in het tropisch zwembad of naar de speelotheek en tussendoor samen genieten van een gezond buffet. Binnen een paar dagen was ik zonder medicatie gebruik weer stabiel.

Dit besluit had ik niet kunnen maken als ik nog in de uitkering zat. Daarom is mijn chronische aandoening ook mijn motivatie om financieel vrij te worden.

 

Heb je de vorige columns van Nadya gemist? Lees ze hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.