Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Dyantha Brooks: ‘Nieuws zap ik niet weg, ik leg Davis liever uit wat er aan de hand is’

Dyantha Brooks (32) woont samen met haar man Mick de Vlieger (32) en hun zoontje Davis (3) in Amsterdam. Ze wordt gezien als een groot mediatalent en timmert geheel volgens eigen plan aan haar carrière, van invaller op de radio tot presentatrice van Shownieuws. ‘Maar als je op de voorgrond treedt, moet je af en toe stront vreten.’

Het was een droom van mij om ooit in Linda. te staan. (…) Misschien is het voor een ander maar een foto, voor mij is het een stukje erkenning (…). Natuurlijk plaats ik altijd meteen een nieuwe stip aan de horizon; een dikke six spread fashion shoot of een mooie shoot met mijn gezin in een mamamagazine (…).” Het is zomer 2020 als Dyantha Brooks met een aantal prachtige foto’s in het blad van Linda de Mol staat en op Instagram haar wens uit, zich nog niet bewust van het feit dat ze een half jaar later op de cover staat van Fabulous Mama. “Dit is iets wat ik echt heel graag wilde!” zegt de presentatrice met een gulle lach. “Gevraagd worden voor Linda. en Fabulous Mama geeft mij het gevoel dat ik gezien word, dat ik wat heb bereikt.”

Ik zit tegenover Dyantha in haar keuken aan het kookeiland. Ze heeft snel een wrap in elkaar geflanst voor een late lunch. Een bescheiden maaltje dat ze bijna ongezien eet tijdens ons gesprek. Het blijkt een grote tegenstelling te zijn van hoe ze is opgegroeid.

‘ Ik ben sinds mijn miskraam alleen nog maar blijer met Davis’

“Als ik aan mijn jeugd denk, denk ik aan overdaad. Aan veel eten, aan harde muziek, aan harde stemmen. Dat is echt mijn Arubaanse kant. Mijn man (ondernemer en politicus Mick de Vlieger, red.) moest er wel even aan wennen. Dan kwamen er vier mensen eten en kookte ik voor twintig man. Dat zit zó in mij. Maar ik heb ook veel van de Nederlandse cultuur meegekregen; nog steeds maak ik heel graag andijviestamppot met een kuiltje jus, zoals ik dat van mijn oma Bep leerde.”

Dyantha groeit op in Amsterdam-Noord bij moeder Martine, vader Fernando en haar vier jaar oudere broer Serginho. Fernando komt op 21-jarige leeftijd vanuit Aruba naar Nederland en is op slag verliefd op de veertienjarige Martine. Oma Bep vindt haar dochter nog veel te jong, maar kan de ontluikende liefde geen halt toebrengen. Nog altijd zijn de ouders van Dyantha samen.

“Ik heb een fijne, liefdevolle jeugd gehad waarbij het samenzijn heel belangrijk was. Omdat mijn ouders als kind niet veel hadden, deden ze er alles aan om ons alles te geven, maar er werd ook van mij en mijn broer verwacht dat we deelden.” De kleine Dyantha neemt het delen heel letterlijk en ze herinnert zich een verjaardag waarbij ze haar spaarpot pakte en al haar geld weggeeft aan haar vriendjes, neefjes en nichtjes. Ze grijnst.

“Moest mijn moeder mij gaan uitleggen dat dat nou ook weer niet de bedoeling was.” Ook familie is een belangrijk aspect in Dyantha’s opvoeding, nog steeds. Martine gaat elke dag langs bij haar inmiddels 85-jarige moeder Bep, Fernando wordt gebeld als de televisie het niet doet en Dyantha zorgt ervoor dat er elke dag een maaltijd bij haar oma wordt bezorgd. “Behalve in het weekend, want dan wil ze haar eigen soep maken.”

Tekst Katja Brokke | Fotografie Fiona Ruhe for smanagement.co.uk | Productie & styling Tamara Botter

Het volledige interview met Dyantha Brooks is te lezen in de nieuwste Fabulous Mama 1-2021. Bestel deze hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.