Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Coverstory

Coverstory: kickbokslegende Remy Bonjasky

In Renate Goet (34) vond kickbokslegende Remy Bonjasky (42) een nieuwe liefde, die werd bekroond met de komst van dochter Skye (1). En dan zijn er ook nog zijn zoons Cassius (14) en Dean (8), uit twee eerdere relaties. Deze derde keer weet hij het zeker: “Mijn gezin staat voorop, die kinderen zijn mijn alles.”

Coverstory: kickbokslegende Remy Bonjasky

De aankomst in Nederland herinnert hij zich nog goed. Hij was 5 en droeg voor het eerst een shirt met lange mouwen. Of een trui, zoals ze dat in Suriname noemden. Het was januari en het sneeuwde. Hij weet nog hoe gek hij dat vond, want in Suriname kwam er alleen maar warme regen uit de lucht. “Ik zie dat jongetje nog voor me.” Hij lacht terwijl hij een slok van zijn thee neemt.

Remy zit samen met Renate in het kantoor van zijn eigen sportschool in Almere. Hij draagt een zwart trainingspak met sportschoenen en heeft even daarvoor nog een rondleiding gegeven door het pand. Ze zijn net verhuisd naar een meer prominente plek in Almere, zodat je vanaf de rondweg zo door de hoge ramen naar binnen kunt kijken. Transparantie, dat is wat Remy wil uitstralen. Wat later zal hij vertellen over zijn jeugd, waarin hij als jongetje uit Suriname na de scheiding van zijn ouders in de Bijlmer terechtkomt. Kraaiennest, om precies te zijn, de toen nog slechtste buurt van Amsterdam.

Renate: ‘de eerste

date leek meer op een

sollicitatiegesprek.

Hij vuurde de ene

vraag na de andere af.

‘Rook je?’ ‘Heb je

huisdieren?’ Ik dacht

echt: wat is dit?’

Kickboksen

Maar nu wijst hij naar de kickboksles die op dat moment bezig is. Kleine meisjes met roze broeken en dito handschoenen. “Mooi om te zien, hè? Kickboksen is zo veel meer dan sport alleen. Je leert ze stoten en trappen, maar ook alle facetten van wat ze nodig hebben in de rest van hun leven. Geef je op als je niet wordt aangenomen na een sollicitatie? Nee, dan raap je jezelf bij elkaar en ga je door. Discipline, op tijd komen, netjes groeten, dat soort dingen zijn heel belangrijk in de lessen.

De volgende generatie moet verder bouwen aan het land. Daar lever ik graag een bijdrage aan.” Ik las dat na je comeback in de ring afgelopen oktober, tegen Melvin Manhoef, de aanmeldingen van nieuwe leerlingen binnenstroomden. Zou je het om die reden nog eens doen? Of misschien als revanche? Je verloor de wedstrijd op punten. Remy: “Ik dacht dat het een gelijkspel zou zijn of dat ik zou winnen. De jury besliste anders, maar ik zie het niet als een verlies en plaats er vraagtekens bij.

Door Marije Veerman | Fotografie Lutske Veenstra

Dit artikel komt uit een eerdere editie van Fabulous Mama.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.