Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Marly van der Velden met haar kids

Marly van der Velden: ‘Ik kan dit. Ik leef nog’

Ze groeide op voor het oog van een miljoenenpubliek: Marly van der Velden (30) aka Nina uit GTST. Over haar jeugd, haar worsteling met anorexia en moeder worden: “Als klein meisje wilde ik eigenlijk het liefst verdwijnen.”

Marly komt uit een gezin van vier en groeit op in een rijtjeshuis in Hoofddorp. Haar vader werkt bij KLM en haar moeder heeft verschillende baantjes, maar werkt het langst bij de Hema. Het is niet zo dat elk dubbeltje moet worden omgedraaid, maar beide banen zijn wel nodig om te kunnen rondkomen.

“Ik was een wandelende calorieënteller”

Marly groeit op als een onzeker meisje. Op de middelbare school begint het lijnen. Ze is dan 13. “Op een gegeven moment was ik een wandelende calorieënteller. Het werd mijn houvast, mijn grip op het leven.”

“Op een gegeven moment zag ik zelf ook wel in dat ik moest gaan eten, maar ik durfde gewoon niet meer. Ik wist niet eens meer hoe.” Uiteindelijk moet ze worden opgenomen in het ziekenhuis. Ze lijdt aan ernstig ondergewicht en heeft hartritmestoornissen. “Jong als ik was, wist ik wel dat er maar twee keuzes waren: opgeven en nog verder afglijden of terugvechten. Dat laatste heb ik gedaan.”

Ze praat er nu vrij luchtig over. Over die periode. Het is alweer zo lang geleden en ze is er doorheen gekomen. Dat is wat nu voor haar telt.

Het eerste wat ze deed toen ze uit het ziekenhuis kwam, was zich inschrijven voor de jeugdtheaterschool. De eerste stap naar haar droom: actrice worden.

Haar eerste casting is voor de rol van Nina Sanders in Goede Tijden Slechte Tijden. En het is meteen raak; ze krijgt de rol. Voor haar betekent het nog steeds een bekroning op haar strijd, ze heeft zo hard gevochten.

“Vroeger had ik altijd heimwee naar huis, maar nu heb ik die heimwee naar Mike.”

Marly leert Mike op de set van GTST kennen. “We gingen vaak met een groep uit en dan ging hij ook mee. Hij wilde heel graag een keer met zijn tweeën afspreken, maar ik hield de boot af. Hij was ook met andere meiden aan het daten en ik dacht: ja, wat wil je nou? Je bent niet serieus. Maar uiteindelijk gingen we toch en binnen no time was het aan.”

Mike is iemand die haar laat lachen. Samen hebben ze de grootste lol. Hij is haar thuis, zo zegt ze. “Vroeger had ik altijd heimwee naar huis, maar nu heb ik die heimwee naar hem. Als hij er maar is, dan is het goed.”

Marly van der Velden met haar 2 kinderen

Ook qua opvoeding zijn ze een team. Marly is niet per se een makkelijke moeder, denkt ze zelf. Ze houdt van regelmaat. Ze laat Sammy bijvoorbeeld niet zomaar even opblijven omdat dat beter uitkomt. Dat komt ook omdat ze het gevoel heeft dat Sammy daar beter onder gedijt. Onder duidelijkheid.

Marly: “Ik wist in het begin niet goed hoe Sammy zou reageren op Jacky. Vooral omdat ze die eerste jaren echt het centrum van ons bestaan is geweest. Alles draaide om haar, maar gelukkig ging dat heel goed. Ze vond het in het begin allemaal niet zo heel interessant, maar nu Jacky groter wordt, heeft ze het steeds meer over haar zusje. Heel mooi om te zien.”

Benieuwd naar het hele verhaal? Je leest het interview in fabulous mama | nummer 6-7 | 2018

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.