Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Blog: ‘Het is duidelijk, we moeten verhuizen’

Anneloes van de Peppel woont met zoontje Julius (2017) en verloofde Jaco middenin het bruisende centrum van Den Haag. In haar best drukke leven is ze op zoek naar rust en balans. Op haar Instagramaccount @balansmama vind je mooie plaatjes met echte verhalen over bewust ouderschap en eerlijk moederschap. Hiermee wil ze een eerlijk beeld van het moederschap schetsen en een plek creëren waar mama’s online met elkaar in gesprek kunnen gaan.

We zitten samen op het balkon, mijn zoontje Julius en ik. Als ik heel even mijn ogen dicht doe, lijkt het alsof er niets is veranderd. Ben ik echt moeder van een dreumes?

Als ik mijn ogen open, schrik ik. Ik zie Julius de stoel tegenover de mijne beklimmen, klaar om zijn neus over de rand van het balkon te steken om eens te kijken welke kindjes er buiten spelen. In mijn hoofd spelen zich rampscenario’s af.

We verplaatsen ons naar binnen. Terwijl ik over balkon loop met een tegenstribbelend kind kijk ik door het raam naar waar eerst een ruime kamer was. Nu zie ik een zorgvuldig ingericht okergeel kamertje met ledikantje, een designbehang en een commode staan. Is dit echt mijn leven?! vraag ik me heel even af.

Als Julius wakker wordt ‘s nachts, zit ik rechtop in mijn bed.

Als Julius wakker wordt ‘s nachts, zit ik rechtop in mijn bed. Onze kamers zijn één, er zit een klein muurtje tussen en geen deur. Ik hoor ieder kuchje en zuchtje. Dag in dag uit sleep ik veertien kilo kind en nog een paar kilo boodschappen twee trappen op.

Ik heb er wel gespierde armen door gekregen, dat dan weer wel. In onze woonkamer vallen al onze mooie bij elkaar gespaarde designmeubeltjes weg bij de tipitent die uitpuilt van het speelgoed.

We snakken alledrie naar meer ruimte en een tuin, maar afscheid nemen van een deel van je leven is zo makkelijk nog niet.

Het is duidelijk. We barsten uit ons appartement van zeventig vierkante meter dat in het centrum van Den Haag ligt, waar altijd van alles te beleven valt. De plek waar we zo veel hebben meegemaakt samen en waar we zulke mooie herinneringen aan hebben.

We snakken alledrie naar meer ruimte en een tuin, maar afscheid nemen van een deel van je leven is zo makkelijk nog niet. ‘s Avonds, als het huis rustig is, ga ik languit op de bank liggen. Ik pak mijn telefoon en open Funda. Ik voer een nieuwe zoekopdracht in: een huis met drie slaapkamers en een tuin. Locatie: heel Nederland.

Wordt vervolgd.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.