Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Van Bonusmama

Van Bonusmama naar Mama, hoe werkt dat in een samengesteld gezin?

Van Bonusmama naar Mama, hoe werkt dat in een samengesteld gezin? Het is geen geheim geweest voor Martijn dat ik graag zelf ook moeder wilde worden. Toen we er samen klaar voor waren, hadden we het geluk dat we niet lang hoefde te wachten op de zwangerschap. Ik weet nog goed dat het op een vrijdagavond was. We waren druk met de laatste voorbereidingen voor de verjaardag van Martijn. Ik hoor mijzelf uit het niks zeggen, ‘mmm, zo gek ik ben nog helemaal niet ongesteld geworden, dit had ik eigenlijk allang moeten zijn’. Het was meer een constatering dan dat ik er echt wat mee bedoelde. Het is dat Martijn zei, is het niet verstandig om een zwangerschapstest te halen? Euhm, juist ja! Dat is misschien best een goed idee. Tringggg, de bel ging en de eerste visite kwam binnen.

De zwangerschapstest…

Langs elkaar liepen we de deur in en uit, ‘Hoi, ik moet nog even een boodschap halen.’

Voor ik het wist zat ik met de visite binnen, op het toilet te plassen over dat veel te kleine staafje. Het wachten was begonnen…huh? Wat? Dat meen je niet! Er stonden gewoon twee streepjes op het staafje?! Hoe kon het zijn dat ik hier gewoon helemaal niks van door heb gehad? Hoe ging ik het grote nieuws, op dit moment vertellen aan Martijn? Met een stalen gezicht kwam ik het toilet af. Van binnen zat ik vol ongeloof, geluk en met heel veel vragen.

‘Lief, kun je misschien even komen?’ Liefkozend maar onopvallend begeleidde ik hem naar de slaapkamer. Stilletjes maar intens blij stonden we daar samen. De glimlach was niet van mijn gezicht te slaan. Het voelde alsof we iets heel stiekems aan het doen waren. Natuurlijk wisten we dat er nog van alles kon gebeuren, het was nog maar pril. De witte wijn maakte direct plaats voor ice-tea, de ideale vermomming in een wijnglas. Ik kon mijn lach bijna niet inhouden toen een vriendin aan mij vroeg, ’wat drink jij? Doe mij maar hetzelfde! Die avond heb ik geleerd dat ik best wat acteertalent heb.

Voor ik het wist zat ik met de visite binnen, op het toilet te plassen over dat veel te kleine staafje.

Zwangerschap 2017

Van Bonusmama naar Mama, hoe werkt dat in een samengesteld gezin?

De laatste visite ging de deur uit. Een moment waar ik deze keer enorm naar uit keek. Nu konden we eindelijk écht blij zijn en ons volledig overgeven aan dit onwerkelijke gevoel. Dat onwerkelijke gevoel heeft wel even aangehouden. Na deze dag heb ik de nodige zwangerschapstesten ingeslagen omdat ik toch niet helemaal kon geloven dat het écht waar was. In de weken richting de eerste echo heb ik zeker een stuk of 5 zwangerschapstesten onder geplast. Met allemaal hetzelfde resultaat ik was zwanger van ‘ons’ kindje. Ik mocht mama worden!

Die zondag was de wissel, ik voelde mij ongemakkelijk en blij tegelijk.

Ik ging van Bonusmama naar Mama, maar hoe werkt dat eigenlijk in een samengesteld gezin? Vertellen we het Dymar al? Hij kan zoiets toch niet geheimhouden? Wat als er iets misgaat? Zou hij het wel leuk vinden? Hoe zou de moeder van Dymar hierop reageren? Hoe gaan we het vertellen? Wat als het verkeerd valt?

In de weken richting de eerste echo heb ik zeker een stuk of 5 zwangerschapstesten onder geplast.

Zwangerschap 2017

Blijdschap en zorgen…

Ineens maakte mijn blijdschap plaats voor zorgen. Zorgen om het goed te willen doen voor iedereen en zorgen over hoe ik mijn eigen plek in mocht nemen. De hele zwangerschap is dit voor mij een doorlopend thema geweest. In de ene week kon ik blij zijn, het over baby dingen hebben in huis en genieten van alles wat ermee te maken had. In de andere week was ik voorzichtig met mijn enthousiasme, en dacht ik na over hoe het voor de moeder van mijn bonuszoon zou zijn als we het zouden vertellen, hoorde ik verhalen aan over hoe anders Martijn in mijn zwangerschap was en hoopte ik ondertussen vurig dat het een meisje zou worden. Dan zou alles toch nog nieuw zijn voor ons allemaal…

Ben je benieuwd naar hoe wij het babynieuws aan mijn bonuszoon hebben verteld, je leest het hier.

Ps.: Op mijn website vind je ook mijn ‘Bonusmama Affirmaties’. Hiermee help je jezelf alvast op weg om een Fabulous & Kickass Bonusmama te zijn.

Liefs,
Serena

 

Serena van Mil (36) is gezinscoach, columnist en oprichtster van het platform ‘van Single tot Bonusmama’. Ze is Bonusmama en Mama van Dymar (12) en Charlie-Fay (3), samen met haar verloofde leven zij als samengesteld gezin in Amsterdam Oud-West. 

Instagram: Van Single tot Bonusmama
Facebook: Van Single tot Bonusmama
Fotocredit: Lotje van der Bie en Sjoerd de Wit

 

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.