Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Overtuigingen

Overtuigingen: column Serena van Mil

Als kind vond ik het altijd al fijn om te weten waar ik aan toe was. Ik ben nieuwsgierig aangelegd en ik hou van een bepaalde structuur en duidelijkheid in mijn leven, je kunt het een vorm van controle noemen.

Overtuigingen

Aan de andere kant lukt het mij niet altijd om structuur vast te houden, waardoor ik vaak bezig ben om weer overzicht te creëren. Ik hou van reuring, spanning en plezier om me heen, maar ik vind het heel fijn als er in mijn eigen leven niet te veel veranderingen zijn. Ik ben loyaal aan de mensen om me heen, ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zal niet zo snel grote risico’s nemen. Weloverwogen en met vertrouwen pak ik nieuwe kansen aan.

Je kunt wel zeggen dat toen ik Martijn leerde kennen en ik, weloverwogen, in onze relatie ben gestapt, ik voor mijn doen een enorm groot risico nam. Ik zat in mijn ‘rebelse’ fase en vond het heerlijk om los te komen van mijn gestructureerde en duidelijke leven. Ik kan er met een grote ‘rebelse’ glimlach aan terugdenken. Ruimte geven aan mijn impulsieve kant, gewoon doen waar ik zelf zin in had, was een kant die ik veel te weinig naar buiten had gelaten. Mijn kennismaking met ‘Amsterdam’ was precies wat ik nodig had. Ik was een meisje uit een dorp en had eigenlijk nooit de ambitie gehad Amsterdam te ontdekken. Ik dacht vaak: dat is niks voor mij! Little did I know.

 

Serena van Mil (36) is gezinscoach, columnist en oprichter van het platform Van Single tot Bonusmama. Ze is bonusmama van Dymar (12) en mama van Charlie-Fay (3). Zij en haar verloofde leven als samengesteld gezin in Amsterdam Oud-West.

 

Je leest meer van de column van Serena in de nieuwste Fabulous Mama 4-2021. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.