Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Kind met skihelm en skipak eet soep aan een tafeltje op de skipiste

‘Ouders, ook als het niet je eigen kinderen zijn, grijp in!’

Ik ben op wintersport en we gaan even lunchen. We komen terecht in een restaurant op de piste, waar een groepje kinderen zit te lunchen. Hun Oostenrijkse skileraar heeft het hazenpad al gekozen en is in een andere ruimte gaan zitten.

De onbeschoftheid van deze groep 10-jarigen spat er aan alle kanten vanaf. Dit móéten Nederlandse kinderen zijn.

Op een gegeven moment houd ik het niet meer en val tegen ze uit, inclusief de boodschap dat ik ze vanaf nu vanuit mijn tafeltje allemaal in de gaten houd, en dat ik verwacht dat ze andere mensen een normaal verlopende lunch bezorgen.

Ze eten in stilte, ik kijk vanaf een afstandje tevreden toe. Dus, ouders, ook als het je eigen kinderen niet zijn, grijpt in!

Tolereren en gedogen zijn onze belangrijkste exportproducten, maar tolereren is accepteren en gedogen is mogen. En daarmee stoppen is kappen.

Steven Pont (52) is ontwikkelingspsycholoog en relatie-/gezinstherapeut. Met zijn vriendin Mick heeft hij twee zoon, Finn (12) en Rogi (11). Elke maand deelt hij in fabulous mama een persoonlijk verhaal en beantwoordt hij brieven van bezorgde lezeressen in de rubriek Brieven aan Steven Pont

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.