Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Ongezouten mening

Ongezouten mening

Herken je die momenten? Die waarop je over een bepaald onderwerp een sterke mening hebt maar het eigenlijk niet je plek is om er iets van te vinden? Laat staan er iets over te zeggen? Vast wel. En misschien zeg je het ook wel gewoon.

Ongezouten mening

Als bonusmoeder heb je die momenten vaak. Elke dag kom je in situaties terecht waarbij die controleknop flink op de proef wordt gesteld. Situaties waarin er keuzes worden gemaakt die invloed hebben op het leven van je bonuskind(eren). De keuzes die gemaakt worden in de opvoeding van mijn bonuszoon zijn bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend de keuzes die ik zou maken voor ‘ons’ kind. Het gebeurt dan ook met enige regelmaat dat ik mij moet beheersen om niet mijn ongezouten mening te uiten naar mijn partner of zijn ex-partner. Zeker in het begin heb ik mij daarom vaak afzijdig gehouden. Ik hoorde de gesprekken aan, maar hield mij wat meer op de achtergrond. Wanneer het over de opvoeding ging, hield ik soms wijselijk mijn mond.

Nu ging dat weleens mis omdat mijn partner er een handje van heeft mij onverwacht bij het gesprek te betrekken of mij om mijn mening te vragen. Ik voelde me dan vaak voor het blok gezet. Niet omdat ik schroom mijn visie of ideeën te delen, maar meer omdat ik niet in een ongemakkelijke situatie terecht wilde komen of tussen twee partijen in wilde staan.

Serena van Mil (36) is gezinscoach, columnist en oprichter van het platform Van Single tot Bonusmama. Ze is bonusmama van Dymar (12) en mama van Charlie-Fay (3). Zij en haar verloofde leven als samengesteld gezin in Amsterdam Oud-West.

 

Je leest meer van de column van Serena in Fabulous Mama 6-2021. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.